Deu anys a les fosques

dimecres, 18/01/2012 | Clubs, DJ, General

GayLaBase.jpg

Si no heu trepitjat mai La Base, un bon dia per fer-ho és el dimarts. A l’entrar-hi només us haureu de quedar en calçotets. I és que en aquest bar de copes ubicat al carrer de Casanova, a tocar de la Diagonal, van per feina. Des que va obrir portes, a finals del 2001, s’ha especialitzat en festes temàtiques on obligatòriament s’ensenya carn: els dimarts i divendres només s’hi pot accedir en eslips o bòxers, els dimecres i dissabtes en pilota picada i dijous i diumenges amb estètica leather.

Allunyat del circuit, La Base va complir el passat desembre i sense fer gaire soroll deu anys d’existència. “A Barcelona no hi ha gaire tradició de locals d’aquest tipus i nosaltres vam ser els pioners de les festes nudistes”, ens explica el Josep, discret responsable d’aquest club freqüentat per amants del cuir i el sexe sense compromisos que s’ha fet un forat entre un públic madur i molts turistes.

Entrar a La Base és un autèntic retorn al passat: per accedir-hi, s’ha de trucar a un timbre. A l’interior, quan sona, s’encén un llum i tot els clients a la barra giren el cap per veure qui hi arriba. El primer que us hi trobareu és una petita recepció on us heu de canviar i deixar la vostra roba de carrer. Després hi trobareu la barra on podeu seure i prendre una copa tot i que, no ens enganyem, ningú ve aquí només per a beure. Aquí es busca acció, i l’acció és al darrere, a la zona de cruising. És una zona àmplia i fosca on trobareu molts racons per entretenir-vos, ja sigui mirant o participant d’una forma activa –o passiva– en la festa.

Les sessions que tenen més èxit a La Base són les nudistes. De fet, qualsevol dia que hi aneu hi trobareu gent passejant-se sense roba. “Entre els nostres habituals hi ha molts naturistes”, afegeix el propietari, que presumeix de tracte cordial amb els seus clients. “Aquí també ve molta gent que té una doble vida, molts homes casats que per edat o determinades circumstàncies mai no han sortit de l’armari, gent que no va a altres locals perquè no s’hi troba a gust”, apunta. Per promoure aquest ambient discret, la zona calenta del bar és força més fosca que en altres clubs similars. En alguns punts s’ha d’anar a les palpentes. Potser per això també va tenir molt èxit durant la festa de la llanterna, una sessió on tots els llums s’apaguen i on s’entrega a tothom una petita pila per no estampar-se contra un sling. Tot i que no té una regularitat fixa, de forma sorpresa, el local es torna a quedar a les fosques i, per alegria dels fidels, es recuperen les llanternes del fons del calaix. I és que per veure la llum, alguns prefereixen arriscar en la foscor.

Etiquetes: ,

1 comentari

 • george clu¡ooney bis

  21/01/2012 11:30

  Patètic i lamentable que vulguin vendre com a cosa respectable un lloc on encara parlen de discreció, de gent que encara no ha sortir de l’armari, dobles vides i homes casats.

  Vaja un local que promou la homofòbia, pròpia i cap als altres, per atraure clientela, cutre fins al moll de l’os.
  Com dirien aquells, mas platón y menos cuarto oscuro

  tan de bo el clausurin per insalubre

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús