Un art mil·lenari

dimecres, 4/01/2012 | Clubs, Esports, General

Tai-Txi_003.jpg

Voleu començar l’any fent exercici però d’una forma relaxada? El club esportiu de gais i lesbianes Panteres Grogues té una proposta per a vosaltres. El pròxim 13 de gener comencen les classes de la nova secció que s’incorpora a l’entitat, la de tai-txi (o tai-txi-txuan, dit amb propietat). Aquesta disciplina, que va néixer com a art marcial d’atac i defensa, ha evolucionat fins a esdevenir una mena de gimnàstica terapèutica que té com a objectiu l’equilibri físic i mental de qui el practica.

Els impulsors de la nova secció són Toni Delgado i Adriana Salazar. El primer és aficionat al tai-txi des de fa uns quants anys. Va començar en un centre cívic de Barcelona i es va enganxar a la disciplina. En un principi, ell serà el monitor. La segona és una energètica pantera procedent de la secció de futbol femení que després d’apuntar-se a una classe de prova en l’última edició dels Panteresports, el campionat internacional multiesportiu de l’associació, va decidir enredar el Toni i unes quantes amigues per crear el nou grup. Després de fer una nova classe de prova a finals de desembre, la secció arrencarà de forma oficial en uns dies.

“Inicialment, aquest nou grup està pensat per a principiants, per a gent que no hagi practicat el tai-txi i tinguin ganes d’iniciar-se en aquest art marcial mil·lennari provinent de la Xina, encara que els qui ja tinguin pràctica també seran benvinguts a compartir l’experiència panteril”, ens expliquen. La idea és que tots els alumnes siguin capaços d’executar ben aviat la forma de diversos moviments relaxats i harmoniosos, alguns amb noms tan exòtics com “agafar la cua del pardal’ o “acariciar la crinera del cavall”.

Les classes s’impartiran un cop per setmana, en sessions d’hora i mitja, tots els divendres a les 19 h, en un centre del barri de Gràcia. Trobareu tota la informació sobre horaris i preus a la pàgina web de Panteres Grogues o al grup de Facebook de la secció (Panteres Grogues Tai-Txi). Si us voleu apuntar a una pràctica esportiva que no exigeixi un gran esforç però el tai-txi no us acaba de fer el pes, les Panteres Grogues també compten des de fa uns mesos amb una secció d’ioga.

El grup es troba dues vegades a la setmana: els dilluns i el dijous. També fan tallers alguns dissabtes. La pràctica és oberta a tots els nivells, des de persones que mai han practicat aquesta disciplina, fins a les que tenen un nivell avançat. Com passa en totes les seccions de Panteres, podreu fer esport al mateix temps que us relacioneu i coneixeu a gent nova.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús