Les millors cançons de l’any

divendres, 23/12/2011 | General, Música

En aquesta setmana que tothom fa llistes, us adjunto els vídeos de 10 de les cançons que més m’han agradat aquest any. I de regal un enllaç al Spotify amb 50 temes més, sense cap ordre en concret, per ballar i recordar el 2011. Si voleu accedir-hi, feu clic aquí.


La Girl Aloud Nicola Roberts ha sigut una de les sorpreses de l’any. Potser no ha venut molts discos, però això si que és un single digne per començar una carrera en solitari. Pop en majúscules. L.O.V.E. Queda clar?


Rihanna és una dona prolífica. Ho ha tornat a demostrar aquest any: quan encara sonaven èxits del seu disc Loud, ja n’havia publicat un altre, Talk That Talk. I el va presentar amb un dels temes més contundents de l’any. Calvin Harris, ets molt bo.


Del duet suec The Sound of Arrows fa molt temps que se’n parla. Però fins aquest any no van publicar el seu disc. Moltes cançons ja les coneixíem, però això no li treu mèrit. Per a mi, un dels millors de l’any i aquest senzill, una joia.


Hello és la cançó que va fer que Madonna truqués a Martin Solveig i li digues: jo en vull una igual. I no dubteu que l’any que ve la tindrà. Aquest tema tan enganxós ha triomfat a tot el món i ha suposat una miqueta de reconeixement mainstream per a Dragonette. Totalment merescut!


Katy Perry no és una de les cantants pop que més m’agraden. Però amb el seu disc Teenage Dream, publicat l’any passat, ho ha fet molt bé. L’ha sabut estirar com un xiclet i ens ha fet adonar que contenia grans temes. A mi Last Friday Night m’havia passat desapercebut, fins que vaig veure el vídeo… Molt gran!


Ja he parlat d’aquesta cançó en alguna altra ocasió. David Guetta no es sant de la meva devoció però amb aquest tema cantant per Sia em va tocar el crostó. I el vídeo també està molt bé.


Amb Beyoncé sempre em passa el mateix. Crec que mai li fan o no sap escollir cançons suficientment bones pel seu gran talent. El seu últim disc, 4, va presentar-se amb aquell contundent Girls (Who Run The World) que no em va acabar de convèncer. Després va venir una balada ensucrada i quan ja havia perdut l’esperança em vaig adonar que a l’àlbum també hi havia cançons com aquesta o Love On Top. Com sempre, al final, perdonada.


Tot i que a casa nostra Nicki Minaj continua sent força desconeguda, aquest estiu durant un viatge als Estats Units no vaig parar de sentir-la. A vegades em cansa, però a vegades també em fa gràcia. I a Super Bass guanyen els punts a favor.


Des del primer cop que vaig sentir el disc, ho vaig tenir clar. La millor cançó per a mi de Born This Way era The Edge of Glory. El saxo final és de pell de gallina i al sentir-lo m’entren ganes d’agafar el cotxe i conduir a tota velocitat per una recta interminable cantant a tot volum. Llàstima del vídeo, esclar.


La britànica Adele havia de sortir en aquesta llista. El seu segon àlbum és un dels que més he escoltat aquest any. Se suposa que aquesta és una llista ballable i hauria d’haver posat un vídeo del remix Moto Blanco (el teniu a la llista del Spotify) però com que no l’he trobat us poso un peculiar vídeo on apareix una noia que s’assembla molt a Adele fent d’Adele i amb trama gai inclosa.


1 comentari

  • Harry

    26/02/2012 16:21

    Doncs de part del que escriu i per via directe i sense escales a la que escriu el comentari un petó gegant, per que ell diu que ella es fantastica i genial.Mua!!!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús