El millor i el pitjor del 2011

dimecres, 21/12/2011 | Clubs, DJ, General, Música

Shimai.jpg

Les millors ‘drags’

L’època d’esplendor de les drags queens queda lluny, però a Barcelona encara n’hi ha alguna que es pren molt seriosament la seva feina. És el cas de Kyra i Sharonne, les Shimai, que aquest any van ser les encarregades de cantar l’himne del Pride, que va tornar a ser un èxit. Elles mateixes van organitzar un sopar de germanor entre drags per llimar diferències i crear nous vincles. Des del setembre també coordinen un concurs a l’hotel Axel per escollir les millors del seu gènere.

El millor club ‘gayfriendly’

Sens dubte, el Razzmataz. Al club del carrer dels Almogàvers no importen les etiquetes i organitzen festes diverses amb un únic objectiu: que els seus fidels s’ho passin bé, no importa la seva condició sexual. Aquest any han passat per la sala la transsexual més famosa del món, Amanda Lepore –presentant el seu més que decent àlbum–, i la drag més popular de Londres, Jodie Harsh. Ho han fet en festes com la John John o One Use Kids. Senyors del Razz, l’any que ve volem Sherry Vine i Joyce Maynge, il·lustres transformistes de Nova York i Sydney.

El millor local de noies

Tot i un inici complicat, amb un canvi d’ubicació inclòs, les noies de la Silk han aconseguit en els últims mesos consolidar un bar de copes només per a elles, Le Marlene, tots els dissabtes (i des de fa poc els divendres) al Zeltas. Predir la vida a un bar lèsbic és difícil, però de moment la festa funciona i sembla que encara tindrà vida per uns quants mesos.

L’aniversari més feliç

Enguany, el Casal Lambda ha celebrat 35 anys i això és motiu d’alegria. L’entitat va néixer el 1976 amb l’objectiu de normalitzar l’homosexualitat. Des d’aleshores, les coses han canviat però l’associació segueix al peu del canó oferint serveis al col·lectiu.

El tancament més inesperat

Els que troben a faltar el Martin’s o el Salvation van apuntar aquest any un nou club a la llista de desapareguts: el DBoy. El grup d’oci Matinée va renunciar a la gestió de la seva sala estrella. Però no desespereu: la seva aposta és ara per festes puntuals. Això vol dir que el Circuit Festival del 2012 serà encara més potent. El certamen, que omple la ciutat de milers de turistes gais, es farà del 2 al 12 d’agost i celebrarà el cinquè aniversari. Un altre club que va dir adéu prematurament per una sanció és el Cabaret Berlin. La bona notícia és que si no passa res de nou, tornarà a obrir portes a finals de gener.

L’adéu més trist

Al mes de febrer ens va deixar prematurament Pierrot, nom darrere del qual s’amagava Antonio Gracia José, una de les figures clau del Paral·lel barceloní a finals dels 70 i principis dels 80. L’artista va ser un dels molts que en una època complicada va ajudar a normalitzar i a donar visibilitat a una realitat que fins aleshores s’amagava. El trobem a faltar.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús