Una nit amb Ellie Goulding

dilluns, 5/12/2011 | General

Tot i que a casa nostra no és encara molt coneguda, Ellie Goulding és una de les últimes estrelles del pop sorgides de les illes britàniques. Des de que es va publicar el seu àlbum de debut, Lights, el març del 2010, no ha parat. Aquest dissabte va actuar per primer cop a Catalunya. Ho va fer en format acústic i a la Great Room del W Barcelona. El concert, davant d’un reduït grup d’espectadors, el va organitzar Starwood Preferred Guest, un programa de fidelització de diversos hotels que ofereix experiències úniques.

Uns quants bloggers i periodistes vam ser convidats a l’actuació. Jo no negaré que vaig assistir-hi encantat de la vida perquè la cantant britànica m’agrada molt. De fet, algun cop ja n’he parlat en aquest blog i l’any passat la vaig incloure en el llistat dels 10 millors discos de l’any per a mi. Així que va ser un plaer poder parlar una estona amb ella i veure-la actuar per primer cop de prop i acompanyada per un parell de músics. L’artista va fer un excel·lent tot i que curt concert de 45 minuts on va repassar alguns dels temes del seu disc de debut, inclòs el seu èxit més important, Starry Eyed. També fa fer un parell de covers, inclosa la seva versió de Your Song d’Elton John, la cançó que potser més s’allunya del seu estil electrònic però que la va fer triomfar al Regne Unit gràcies a una intensa campanya publicitària.

Goulding va arribar a Barcelona procedent dels Estats Units, on ha estat de gira amb Katy Perry, una artista a la que diu admirar molt, a l’igual que Rihanna. De fet, dos dies abans, va actuar a la cerimònia d’encesa de l’arbre de Nadal de la Casa Blanca, acompanyada de Barack Obama i la seva família. “Els dos últims anys han sigut surrealistes. Vaig gravar els primers temes del meu disc sola a la meva habitació i ara vinc de cantar a Washington amb el president dels Estats Units al costat”, explicava sorpresa. Aquesta no és l’única actuació peculiar que ha protagonitzat en els últims mesos. L’artista també va cantar a la boda reial de Guillem i Caterina el passat abril. “Però suposo que mai podré explicar tot el que vaig veure”, diu.


Després de no parar de promocionar el seu disc en els últims mesos, i d’intentar fer-se un forat als Estats Units, cosa que sempre resulta bastant díficil per les cantants femenines procedents del Regne Unit, la solista té ganes de tancar-se a l’estudi i enllestir el seu segon àlbum. “No he deixat d’escriure temes i ja acumulo molt material. Tinc ganes de gravar les noves cançons i crec que a la primavera ja tindré a punt el meu nou disc”, va dir. El treball seguirà en la línia de l’anterior, tot i que afirma que les lletres li estan sortint força més fosques. Goulding també és una lletrista amb talent. Ha facturat temes per altres sensacions britàniques com Tinie Tempah, amb qui va gravar el duet Wonderman, o Diana Vickers, (un altre cantant britànica, sorgida en aquest cas del X Factor, però amb un més que entretingut primer àlbum).


La cantant es va mostrar contenta de trepitjar Barcelona després d’anys de no fer-ho, ja que aquesta és la primera ciutat a la que va venir de vacances amb les seves amigues “després d’estalviar durant un any!”, va remarcar.

Personalment, espero que aviat publiqui el seu nou treball i aquesta vegada torni en format electrònic per convèncer als que encara no la coneixen. Mentrestant, entreu al Spotify i escolteu la reedició del seu disc, Bright Lights, que inclou uns quants temes nous i que val força la pena. I si no heu passat mai per W Barcelona, acosteu-vos un dia. Tot i que a vegades és difícil trobar públic local, el bar de copes Eclipse a la planta 26 de l’edifici és obert a tothom i ofereix unes vistes magnífiques de la ciutat. Si voleu impressionar a algú, no ho dubteu: demaneu-vos el còctel amb el nom del local i a triomfar com la Coca Cola.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús