Les vuit pel·lícules del FICGLB

dimecres, 26/10/2011 | Cinema, General, Internet

Aquest dijous comença el Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona (FICGLB). El certamen compleix onze anys. I ho fa fidel als seus objectius: continuar mostrant amb total normalitat realitats socials que no apareixen encara normalitzades al cinema comercial i denunciar a través de documentals totes les situacions on l’homosexualitat encara provoca discriminació. Fins al 6 de novembre es projectaran una cinquantena de films, bàsicament a la Filmoteca de Catalunya. Trobareu tota la programació a l’agenda. Per fer més fàcil la tria, li hem demanat al director del certamen, Xavier-Daniel, que ens seleccioni les vuit produccions imprescindibles: d’aquesta edició.

Skoonheid (Beauty) (Oliver Hermanus)


La pel·lícula guanyadora de la Palma Queer al festival de Canes explica la història d’un home de mitjana edat, casat i amb família, que ha lluitat tota la vida per reprimir la seva homosexualitat. “És una pel·lícula inquietant, radical, cinema de veritat”.

Becoming Chaz (Fenton Bailey i Randy Barbato)


Aquest documental retrata la segona sortida de l’armari de Chastity Bono. La filla de Sonny i Cher, una reconeguda lesbiana, s’havia sentit atrapada dins del seu cos femení. Fa uns anys va decidir canviar de sexe i convertir-se en un home. “La pel·lícula parla sobre el llarg viatge de la seva reassignació d’identitat, que es va fer en secret, i només va ser revelada als mitjans nord-americans quan s’havia completat, cosa que va causar un gran enrenou”.

Mi último round (Julio Jorquera)


Enguany, el festival projecta dues peces que volen ajudar a desmitificar un món tan masculí com el de la boxa. En aquest cas es tracta d’una ficció que narra la història d’amor entre un boxejador i un ajudant de cuina.

Bite Marks (Mark Bessenger)


La pel·lícula gamberra d’aquesta edició és una absurda comèdia amb un guió “molt enginyós”. El film explora un brot de vampirs-zombis des del punt de vista d’una parella gai de senderistes atrapats a la cabina d’un camió amb un conductor un pèl inestable. Entre els protagonistes, una antiga estrella del porno gai.

Gayxample (The Movie) (Giuseppe Storelli)


Els responsables de la popular sèrie feta per a internet estrenen al festival una nova versió en format pel·lícula amb un nou muntatge de dues hores. El director i els principals actors assistiran a la projecció d’aquesta producció feta a Barcelona i que gràcies a la xarxa i els subtítols en multitud d’idiomes s’ha vist a tot el món.

Bullied (Bill Brummel i Geoffrey Sharp)


Un dels films més compromesos d’aquesta edició és un documental que narra la terrible experiència d’un estudiant que va ser assetjat durant la seva etapa a l’institut a causa de la seva homosexualitat. La pel·lícula es va produir per poder projectar-la a les escoles nord-americanes.

Eu nao quero voltar sozinho (Daniel Ribeiro)


Aquest curt explica una història senzilla sobre el despertar de la sexualitat en un adolescent invident. “Una petita joia premiada en molts festivals i d’una gran sensibilitat que es podrà veure per primer cop a Catalunya”.

Angels on Death Row (Alessandro Golinelli i Rocco Bernini)

Aquest polèmic documental tracta sobre la dramàtica situació dels gais a l’Iran. És un relat impactant basat en la història d’un noi de 21 anys condemnat a mort per la seva presumpta homosexualitat. “Un film que us posarà la pell de gallina amb una sèrie d’entrevistes i de testimonis impactants”.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús