L’aniversari de Kink

dimecres, 5/10/2011 | Clubs, Exposicions, General

Farts dels estereotips de gais musculats i depilats? Davant de la uniformitat general, hi ha un antídot: Kink, una revista de fotografies eròtiques, sense textos, amb nois normals fent coses normals com masturbar-se. Els responsables són Paco i Manolo, una parella professional que fa quinze anys que treballen junts. Ara en fa cinc que es van inventar la publicació que més portes els ha obert, i ho celebren presentant un nou número, el 15, a la llibreria i galeria d’art Mutt i amb una festa a La [2] de l’Apolo.

En un principi, Kink era un projecte per a una exposició titulada Do you want to… Paco i Manolo van fer juntament amb el dissenyador Francesc Mulet la maquetació d’una revista que no existia. Un col·leccionista, Juan Redón, els va animar a convertir-la en realitat i va finançar el primer número. “Amb Kink vam voler donar sortida a una sèrie de treballs que no es poden publicar en una altra mena de revista. A més, és un producte que a nosaltres ens agradaria comprar”, expliquen. Kink és una revista de fotografia eròtica on apareixen homes nus i on el sexe és molt present, però és també una publicació amb imatges molt cuidades que fugen d’artificis. “Ens agrada retratar el que veiem, la gent tal com és. No estem parlant de bellesa, sinó d’una forma d’enfrontar-se a la fotografia”, afegeixen.

Els nois Kink són homes que s’ofereixen. En els primers números eren amics d’amics o parelles d’amigues, però des de fa temps són molts els que es posen en contacte amb Paco i Manolo i demanen ser retratats. La seva única condició és que el model es deixi fer fotos despullat. Els nois tenen llibertat per fer el que vulguin i poden tallar la sessió quan desitgin. Tampoc fan una selecció prèvia. Qualsevol home pot sortir a Kink, tot i que predominen els prims i peluts. “No tenim res en contra de la gent gran o musculada, però la veritat és que no es posen en contacte amb nosaltres perquè els fem fotos”, diuen.

Kink es publica més o menys cada sis mesos. Són edicions limitades de 1.500 exemplars, que es reparteixen en punts de venda seleccionats en ciutats com ara Madrid, París, Londres i Nova York. A Barcelona, per exemple, la trobareu al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i a la llibreria Antinous. També es pot comprar a través de la web dels fotògrafs. L’últim número és el més gruixut de tots els que han fet. Té 150 pàgines i és pràcticament un llibre. Hi apareixen retrats d’una trentena de nois nous. També hi ha espai per recordar els 309 homes que ja s’han deixat fotografiar. Com és habitual, també hi ha espai per a col·laboracions, una altra de les característiques de la revista. “Des del principi ens ha agradat incloure fotos de gent que admirem, com ara Marcelo Krasilcic o Slava Mogutin”, apunten. En aquesta ocasió hi ha una sessió a càrrec del fotògraf nord-americà Thomas Dozol, parella de Michael Stipe, i una autèntica curiositat: una sèrie d’imatges de finals dels anys 70 i principis dels 80 fetes a Barcelona per un fotògraf aficionat anomenat Joan Rubio i que es va posar en contacte amb ells.

El número 15 de Kink es presentarà en societat el dimarts 11 a la llibreria Mutt (Comerç, 15). Després, Paco i Manolo s’han aliat amb els responsables del SomosLas a La [2] per celebrar l’aniversari amb una gran festa. La sessió comptarà amb el retorn del duo Teen Marcianas, format pel mateix Paco i el DJ Rude Taylor, que no es deixava caure per una cabina des dels temps del Fellini. La festa també comptarà amb una altra parella de DJ, Fake Blog, i l’amfitrió del SomosLas, el DJ Ferdiyei. Hi trobareu molts nois kink i projeccions amb imatges de la revista. Una festa calenta per celebrar l’èxit d’un producte de culte al qual els seus responsables encara auguren una llarga vida.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús