L’ambient del Born

dimecres, 21/09/2011 | Clubs, General

Bar Born Gay carrer vigatans 13 TOC 42 Obertura Gai i lesbic Setembre 2011 fotografia Irene FErnandez

Més enllà del Gaixample hi ha vida. Durant molts anys, l’ambient barceloní s’ha concentrat en alguns carrers del centre i són pocs els empresaris que s’hi han desmarcat i han provat sort en altres zones. El Gaixample, amb els seus avantatges i inconvenients, és l’epicentre gai. Però no cal oblidar que durant molt temps la vida gai es concentrava a Gràcia i a Ciutat Vella. Per això és una bona notícia, especialment en temps de crisi, i un senyal de normalitat que algú s’atreveixi a invertir en una nova proposta fora del recorregut habitual.

Des de fa uns dies hi ha un nou bar gai a la Ribera: Born Gay. És a prop d’Al Máximo, un altre local d’ambient que va apostar per la zona ja fa més de cinc anys. Al capdavant del Born Gay, al carrer Vigatans, hi ha el jove irlandès de 26 anys Robert Loughman. L’empresari, que encara no parla ni castellà ni català, és un enamorat de la ciutat i fa uns mesos va decidir deixar enrere Dublín i començar una nova etapa aquí.

“Al març vaig venir de vacances amb la idea de trobar un local. Em va semblar que aquesta antiga taverna irlandesa estava en una bona zona i que valia la pena intentar-ho. A l’agost em vaig mudar i després de quatre setmanes de reformes, vam obrir portes”, resumeix Loughman. El bar, un agradable espai de tons blaus i violetes, s’inspira en l’estètica d’algunes cocteleries de Nova York. És un bar lounge per prendre alguna cosa, conversar i conèixer gent en un ambient relaxat. Obre tots els dies de la setmana i vol convertir-se en un punt de trobada. La seva aposta són els bons còctels a preus competitius. Hi trobareu apple martinis i tequila sunrise, entre d’altres, per només 6 euros i un còctel del dia per només 4,50 euros. Més endavant, tenen previst organitzar festes especials.

No gaire lluny del Born Gay, al carrer Assaonadors, es troba Al Máximo, un petit bar on destaca un gran retrat de Raffaella Carrà que dóna pistes sobre la nacionalitat del seu propietari. L’italià Massimo Raffoni va obrir el 2006 aquest acollidor local amb el somni que l’epicentre del món gai de Barcelona es traslladés algun dia de l’amplitud dels carrers de l’Eixample a un lloc més recollit com la Ribera.

“A mi no m’agrada el Gaixample i sempre he pensat que tan de bo el barri gai estigués en aquesta àrea”, diu Raffoni. El seu local, que durant un parell d’anys es va anomenar Carpe Diem, es va consolidar gràcies a uns populars aperitius que una coneguda relacions públiques, Sylvie Delattre, va organitzar durant un temps. Ara les coses han canviat i Raffoni aposta pel públic mixt. “En temps de crisi, tots els clients són bons i no s’ha d’oblidar en quina zona hi som”, apunta. Per això va decidir no fa gaire retirar unes Barbies que decoraven el sostre del local perquè ningú se sentís incòmode. De tota manera, el seu gran secret per atraure una clientela variada són uns imbatibles mojitos per poc menys de quatre euros. L’empresari està encantant amb l’obertura d’un nou bar gai a la zona. “Jo encara espero que el Born es converteixi en el Castro o el Chueca barceloní, així que la competència és molt benvinguda”, afegeix.

De moment, a l’oferta també cal sumar-hi la cantina mexicana Tlaxcal, ubicada al carrer Comerç, que fa poc que ha obert i que té entre els seus objectius conquerir el públic gai a base de picant.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús