Panteres en acció

dimecres, 14/09/2011 | Clubs, DJ, Esports, General

Cada any, quan arriba aquesta època, les Panteres Grogues es posen en zel. El club esportiu LGTB de Barcelona bull d’activitat amb el seu campionat internacional multiesportiu, el Panteresports. Del 16 al 18 de setembre, gairebé un miler d’esportistes provinents d’una quinzena de països competiran en futbol, vòlei, bàsquet, esquaix i natació. Aquesta xifra permet parlar de l’esdeveniment esportiu per a gais i lesbianes més important de l’estat espanyol i un dels més multitudinaris de tot el continent.

Enguany se celebra la cinquena edició d’aquest torneig que comparteix amb el club un objectiu clar: fomentar la pràctica esportiva entre gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i amics al mateix temps que es treballa en contra de la discriminació per qüestió d’orientació sexual en el món de l’esport. Segons el president de l’entitat, Marc Andreu, cal recordar que encara que en esports professionals com el futbol no hi ha esportistes fora de l’armari, amb competicions com aquesta “es vol demostrar que la presència de gais i lesbianes és tan habitual com en altres àmbits de la societat”, apunta.

El Panteresports va començar el passat cap de setmana amb el torneig de tennis. Però la majoria d’activitats es concentren en els pròxims dies. Les inscripcions per participar en les diferents competicions esportives es van tancar fa poc, però tothom qui vulgui pot assistir com a espectador als diferents tornejos de forma gratuïta. La meitat dels esportistes que s’han apuntat són de Catalunya i Espanya, mentre que l’altra meitat viatja a Barcelona especialment per a l’ocasió. Pel que fa als esports, els que tindran més participants seran el vòlei i el futbol. En aquests dos casos les competicions tindran lloc dissabte al Complex Esportiu Municipal de Mar Bella i a la seu de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, respectivament. Les proves de natació es faran a la Piscina Sant Jordi, l’esquaix a l’Esportiu Rocafort i el bàsquet al Poliesportiu de l’Espanya Industrial.

Durant aquests dies també hi ha una sèrie d’actes oberts a tothom, com un bateig de windsurf, un parell de sessions de tai-txi, una classe de ioga i una sessió d’entrenament de lluita lliure. “Amb aquestes activitats permetem que altres seccions del nostre club també se sumin a la festa”, explica l’Andreu. És el cas de la secció de lluita lliure, que durant un temps ha estat parada i ara s’està intentat reactivar. També hi haurà una exhibició del grup de natació sincronitzada, una secció que va començar sent només masculina i que des de fa poc és mixta.

Juntament amb el programa esportiu, també s’han programat una sèrie d’activitats lúdiques. Una de les novetats és una visita guiada a la Sagrada Família. “És la primera vegada que des del temple s’autoritza una visita d’aquesta mena a un grup de gais i lesbianes”, diuen. Igual que l’any passat, es farà una xerrada per tractar el tema de l’homofòbia. La protagonista serà la britànica Claire Harvey, jugadora de vòlei lesbiana i minusvàlida, que parlarà de l’afany de superació. També es farà un acte d’inauguració a la terrassa del CCCB, que comptarà amb la participació d’un dels grups socials de l’entitat, la seva coral, els Barcelona Rainbow Singers. A la llista també hi podeu afegir un sopar de germanor multitudinari, una festa a Arena Vip amb actuacions amateurs de diversos esportistes i un brunch de clausura. Amb totes aquestes activitats, el Panteresports és una excel·lent ocasió perquè els membres de les diferents seccions del club interactuïn. I també un bon moment per conèixer esportistes de tot arreu. Molts que dubten a apuntar-se a una de les seccions del club també ho aprofiten per tenir un primer contacte. Si és el vostre cas, no sigueu tímids i comenceu a escalfar-vos. Les panteres us rebran amb les urpes ben esmolades.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús