En clau femenina

dimecres, 7/09/2011 | Clubs, DJ, General

L’equació per encertar un local per a dones és complexa. En poden donar fe intents com el Museum Girls o la darrera etapa del DMer. Per sort, i davant d’aquestes dificultats, en els últims anys s’han posat de moda i han funcionat molt bé entre les lesbianes algunes festes puntuals. Que siguin sessions esporàdiques, que canviïn de localització i que hi hagi sempre cares noves o, parlant clar, possibles candidates per lligar, són elements que han fet triomfar festes com la Nextownladys o les sessions de LeSFATALeS. Per això no deixa de ser una excepció, i també un motiu d’alegria, que un cop més algú ho intenti. Noies, dissabte obre portes Le Dietrich, un local amb filosofia girls only.

Atenció amb una petita trampa. Le Dietrich és la versió femenina d’un clàssic del Gaixample, el Dietrich, un bar de copes que no passa per la seva millor època i que ha decidit apostar pel públic femení, de moment, un dia a la setmana. Per encarar la reconversió amb èxit han cedit l’espai a la responsable d’una de les festes de noies que millor funciona de la ciutat, l’Esther Pérez, la cara visible de la Silk, una sessió que des de fa sis anys se celebra puntualment a l’Elephant. Ha unit forces amb Judith Ramos de la Cruz, coordinadora de seguretat que podeu trobar controlant l’accés de moltes de les sessions només per a noies que es fan a Barcelona. Les dues estan molt il·lusionades amb la nova proposta. “Quan la Silk va néixer hi havia força locals de noies però no hi havia festes puntuals. Ara hi ha moltes festes i els locals es poden comptar amb els dits d’una mà. Així que creiem que és bon moment per obrir un espai fix on tothom es trobi a gust”, expliquen.

La proposta de convertir Dietrich en un bar lèsbic va sorgir dels mateixos responsables del local. A l’Esther i la Judith els va semblar una idea fantàstica. “Està molt ben ubicat. Les noies podran anar a sopar per la zona i després acostar-se a fer una copa”, apunten. Tampoc van tenir problemes amb el nom del bar, al qual només han afegit l’article. “Marlene Dietrich és una icona lèsbica, no només per la seva bellesa, sinó també per l’ambigüitat que demostrava als seus espectacles vestida d’home. Va ser una precursora i el seu nom ens sembla perfecte per a la nostra proposta”.

Le Dietrich obrirà els dissabtes des de les onze fins a les tres de la matinada. La responsable de la música serà la DJ Martha Arroyo, exsòcia del Tú Sabes. Al nou club només sonaran grans èxits, actuals i de tota la vida. “Volem que les noies s’ho passin bé, que ballin, que cantin i que cridin”, afegeixen. Al local intentaran que sempre hi hagi sorpreses, des d’actuacions fins a festes temàtiques. L’entrada costarà set euros amb consumició mínima.

Serà un club exclusiu per a noies, per tant, no es permetrà l’accés a cap noi. “Hi haurà dones que no vindran perquè voldran entrar amb els seus amics gais. Però moltes altres es troben més a gust  sense cap presència masculina. I nosaltres ens estalviem problemes”. Ramos de la Cruz es refereix als intents d’alguns homes hèteros d’entrar i rebentar les seves festes. De moment, Le Dietrich té assegurada la continuïtat durant dos mesos. Si la cosa va bé, la proposta es podria ampliar als divendres, quan es permetria a les noies entrar amb amics gais, sempre que fossin “educadets”.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús