La reina de la nit

dijous, 1/09/2011 | Clubs, DJ, General

Party girl, DJ, promotora de festes i musa de la moda. Jodie Harsh és potser la drag queen més soŀlicitada de Londres. La transformista, de nom real Jay Clarke i amb només 26 anys, es va donar a conèixer amb Circus, una sessió que porta cinc anys reunint els personatges més estrafolaris i les celebrities més destacades de la capital britànica. Després de visitar deu vegades Eivissa aquest estiu, Harsh trepitjarà la sala Rex Room del Razzmatazz el divendres 2 de setembre amb la seva nova proposta itinerant. Hem parlat amb ella sobre la seva sessió i la seva reeixida trajectòria des que va decidir començar a maquillar-se i calçar-se uns talons d’agulla.

És la primera vegada que véns a punxar a Barcelona? No, ja he vingut en alguna altra ocasió. Fins i tot una vegada vaig conèixer Grace Jones! M’encanta la ciutat. És un dels pocs llocs on podria viure al marge de Nova York i Londres. Hi ha una energia que m’agrada molt. Això sí, serà la primera vegada que punxaré al Razzmatazz i la primera vegada que hi portaré la meva festa Circus. Ja té uns anys i crec que és hora de començar a exportar-la fora del Regne Unit.

Pots descriure com és la teva festa per a algú que mai no hagi sentit a parlar de les sessions de Londres? És acolorida, sexi… Hi ha personatges fabulosos i molta picardia. Hi vénen molts famosos, moltes drag queens, i sempre hi passen coses interessants. Primer era setmanal i ara és un cop al mes en un local espectacular, el Cafè de París. També organitzo una festa molt més gai, plena de nois musculosos, anomenada Room Service. Fa un any que la fem i aviat també la portarem a Barcelona.

Qui inspira el teu aspecte? Molta gent, des de Madonna fins a Dolly Parton, o qualsevol personatge que em trobo a una revista i em sembla atractiu.

En quin moment el Jay es va convertir en Jodie Harsh? Fa vuit anys estava avorrit de ser massa normal. Em vaig inventar el personatge i la meva vida va canviar. M’encanta! És molt creatiu: el cabell, el maquillatge, la roba, la música, la nit, el drama… És una forma d’expressar-me molt enginyosa que a mi em funciona molt bé.

Ets ‘drag queen’ a temps complet? Crec que ser drag és una forma de vida, un estat de la ment. Les perruques i la roba són només la part material.

Com vas començar a punxar professionalment? Vaig debutar quan vaig estrenar Circus. Havia de punxar les dues primeres hores perquè no teníem pressupost per pagar a ningú més. Em va agradar l’experiència. Vaig anar-ne aprenent i al final vaig decidir que jo mateixa podria ser la cap de cartell. Molt més divertit i econòmic!

Quin tipus de música punxes? M’agraden coses molt variades. Acostumo a dir que punxo música dance més que house. Però, bàsicament, al final és sobretot house.

Qui t’acompanyarà a la festa de Barcelona? Vindrà Kris Di Angelis, que també és DJ i el meu soci en el món de la música. Aviat serà molt gran. Crec que pot ser el pròxim gran productor, al mateix nivell que Mark Ronson o David Guetta.

Com veus l’ambient de Londres ara mateix? Hi ha gent interessant fent coses que estan bé. Londres és sempre emocionant. Els britànics protestem força però suposo que és part del nostre caràcter. L’ambient s’ha diversificat. Els meus amics volen anar a festes mixtes o festes amb un tipus específic de música més que a un local marcat per la sexualitat de la gent. I trobo que està molt bé.

Rex Room ( Razzmatazz). Divendres 2 a partir de la 1 h.

4 comentaris

 • ciril

  01/09/2011 22:45

  David Guetta es un gran DJ….vale…me lo apunto.

 • ciril

  01/09/2011 22:45

  David Guetta es un gran DJ….vale…me lo apunto.

 • Josep Maria Sarri

  02/09/2011 8:22

  Jajaja. És l’opinió de la Jodie Harsh. Home, llest ho és una estona. Fa la mateixa cançó tota l’estona i va colant. El llançament de l’últim disc està sent espectacular. I jo només salvaria una cançó, ‘Titanium’ amb la Sia. Aquesta sí, molt gran!

 • Josep Maria Sarri

  02/09/2011 8:22

  Jajaja. És l’opinió de la Jodie Harsh. Home, llest ho és una estona. Fa la mateixa cançó tota l’estona i va colant. El llançament de l’últim disc està sent espectacular. I jo només salvaria una cançó, ‘Titanium’ amb la Sia. Aquesta sí, molt gran!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús