El megamix de la Jackson

dimecres, 13/07/2011 | General, Música

Recordo que d’adolescent m’agradava molt un casset que tenia gravat amb el Max Mix 9. Tots tenim un passat i uns gustos musicals que per sort es poden educar. Això seria a finals dels vuitanta. El concert de Janet Jackson al Poble Espanyol d’aquest dimarts va ser com una espècie de retorn a l’època. La germana petita del desaparegut rei del pop es va dedicar a recordar els seus grans èxits en megamixos de so vuitanter amb una escenografia i un vestuari de baix cost. Podria dir que tenia un to nostàlgic que feia gràcia però a mi em va fer una mica de pena.

No va ajudar el poc èxit de convocatòria de públic. Diuen les cròniques que unes 3.500 persones es van acostar fins el recinte. Potser sí. Però m’agradaria saber quants dels assistents havien pagat. Ahir a la tarda al Facebook van aparèixer personatges que obrien llistes i regalaven entrades i personal del Poble Espanyol enviava correus electrònics convidant als seus amics al concert.

Jackson va tornar a Barcelona 16 anys després del seu primer concert a la ciutat. Va ser al Palau Sant Jordi el 1995 i aleshores ja va mig punxar. Deu ser per aquest motiu que ella no ho recorda. Al final del concert d’ahir va assegurar que aquesta era la primera vegada que actuava a Espanya. Feu clic aquí i veureu un vídeo del passat on crida unes quantes vegades el nom de la ciutat.

Un cop superat el xoc inicial, he de dir que la cosa va anar millorant. I que la recta final va ser molt disfrutable. És quan es va treure de la màniga les versions senceres d’èxits com Scream, Rhythm Nation i Together Again (amb l’inevitable record al seu desaparegut germà via fotografies). La resta del concert va ser força desangelat. Llargs interludis amb imatges de sèries i pel·lícules on apareixia l’estrella de la nit muntats sense cap mena de gràcia, fotos mal seleccionades i poc ritme. Va haver-hi un temps que Janet Jackson va ser molt gran però ara o es recicla en jutge d’un talent show a l’estil de Paula Abdul o la seva única sortida és una residència a Las Vegas.

6 comentaris

 • souver

  13/07/2011 16:21

  3500 ? No s’ho creu ningú això! La notícia d’agència diu que “va omplir la meitat del recinte” (que no és del tot cert), i en tot cas, segons la web oficial a la Plaça Major del Poble hi caben 5200 persones…O sigui que no quadren massa bé les xifres. I efectivament, la cua d’invitacions era enorme i és la que va retardar l’entrada al recinte…

 • souver

  13/07/2011 16:21

  3500 ? No s’ho creu ningú això! La notícia d’agència diu que “va omplir la meitat del recinte” (que no és del tot cert), i en tot cas, segons la web oficial a la Plaça Major del Poble hi caben 5200 persones…O sigui que no quadren massa bé les xifres. I efectivament, la cua d’invitacions era enorme i és la que va retardar l’entrada al recinte…

 • Josep Ma.

  14/07/2011 8:33

  Sigui com sigui, un desastre!

 • Josep Ma.

  14/07/2011 8:33

  Sigui com sigui, un desastre!

 • carlos Le.

  22/07/2011 22:33

  no se ben bé quants érem, però de tots, diria que més de la meitat vem arribar de forma gratuita!

 • carlos Le.

  22/07/2011 22:33

  no se ben bé quants érem, però de tots, diria que més de la meitat vem arribar de forma gratuita!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús