L’amour fou

dijous, 7/07/2011 | Cinema, General


374 milions d’euros. Aquesta és la xifra que es va recaptar en la subhasta de la impressionant col·lecció d’art que Pierre Bergé i Yve Saint Laurent van reunir al llarg de 50 anys. La subhasta és l’excusa i un dels fils conductors d’un dels millors documentals que s’ha pogut veure en aquesta edició del Fire!!, la mostra de cinema gai i lèsbic de Barcelona. En aquest cas se’m fa difícil recomanar una pel·lícula que ja no es pot veure, però si teniu l’oportunitat, no us la perdeu.

Bergé i Saint Laurent van compartir la seva vida durant mig segle. Al morir el creador, la seva parella va decidir desfer-se de totes les escultures, pintures, mobles i demés objectes que tots dos havien anant recopilant. A través d’aquesta venda L’amour fou de Pierre Thoretton presenta un retrat de la vida i de l’obra d’un dels més interessants creadors del segle XX. El documental ens mostra a un geni tímid i en permanent depressió nerviosa que només es creix en el moment de presentar la seva col·lecció anual.

El gran protagonista és l’etern home a l’ombra, Pierre Bergé, que fa un exercici de teràpia pública per desfer-se dels seus fantasmes. Es nota les ganes que té el personatge d’explicar la seva història. Durant tot el film podem veure moltes imatges, fotos i vídeos, inèdits dels anys d’esplendor i els moments més foscos de Saint Laurent. La pel·lícula es pren el seu temps per mostrar els espais on la parella va conviure i a poc a poc ens permet conèixer la història de dos genis que tot i les dificultats no van deixar d’estimar-se i recolzar-se durant cinc intenses dècades.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús