L’hora de Sitges

dimecres, 6/07/2011 | Clubs, General, Música


Després del Pride de Barcelona, el pròxim cap de setmana és el torn de Sitges. L’any passat el popular destí turístic gai va organitzar per primer cop uns dies d’activitats amb motiu de l’Orgull. La festa va ser tot un èxit i més de 60.000 persones van participar-hi. Enguany, l’organització, l’Associació Independent per a Gais i Lesbianes a Sitges (AFGAL), repeteix i ha muntat cinc dies d’actes. El plat fort serà una desfilada que es tancarà amb l’actuació de la cantant israeliana Dana International.

Tot i que aquest any la ciutat convidada al Pride barceloní va ser Tel Aviv, l’estrella transsexual, guanyadora d’Eurovisió el 1998, farà el seu únic concert a Catalunya a la població del Garraf. L’artista actuarà a l’escenari del village, instal·lat al passeig de la Ribera, el dissabte 9. Serà just després de la gala per escollir Mister Gay Pride i una gran rua que començarà a les set de la tarda. L’any passat una vintena de carrosses van desfilar pel passeig marítim i aquest any s’espera que ho facin unes quantes més. Segons el president de l’AFGAL, Luis Enríquez, “el Pride de Sitges vol convertir-se en el carnaval d’estiu de la població”. I això en el cas d’aquest municipi vol dir que la festa serà grossa. Els responsables esperen superar els cent mil visitants. “Durant els mesos de calor, la població està plena de turistes, gais o no. Volem que aquesta sigui una festa oberta a tothom, i que també vingui gent de tot Catalunya a celebrar l’Orgull amb nosaltres”, afegeix.

El village, instal·lat al passeig de la Ribera, serà durant cinc dies l’epicentre de l’Orgull. Obrirà tots els dies a les cinc de la tarda i s’hi faran diversos concerts i activitats gratuïtes. En el programa d’actes destaquen els concerts de dos dels millors imitadors d’artistes pop del món. El divendres 8 trepitjarà l’escenari Melissa Totten, una clon de Madonna que des dels anys 80 que fa xous amb les millors cançons de la diva. La veu de la noia s’assembla més a la de la Madonna enregistrada als discos que la de la mateixa Madonna en viu. A Sitges arribarà amb una banda en directe i quatre ballarins.


El dimarts 12 serà el torn de Rob Lamberti, un imitador de George Michael que en algunes ocasions ha estat, fins i tot, contractat per substituir el cantant britànic. El diumenge 10 també es farà un homenatge a Michael Jackson, amb una banda en directe que interpretarà alguns dels grans èxits del rei del pop. Durant els dies del Pride a l’escenari del village també es faran desfilades de moda, curses de talons i concursos per escollir la millor drag-queen. Un cop s’acabin les activitats gratuïtes al village, la festa continuarà totes les nits en diferents festes de pagament.

La sessió principal és farà el dissabte 9 als jardins de Terramar. Es tracta de Decadence, una sessió a l’aire lliure que l’any passat va reunir cinc mil persones. Hi haurà autocars des del village per arribar-hi. L’organització també ha pensat en el públic bear i en les lesbianes. El mateix dissabte els primers tindran la seva festa a The Organic Dance Club mentre que les noies es reuniran a El Prado. I no faltarà temps per remullar-se. El grup Matinée ha organitzat un tea dance previ al Circuit Festival al costat de la platja, a L’Atlàntida, el diumenge 10. La gran festa de clausura es farà al mateix espai la nit del dimarts 12. I per als qui preferiu la piscina, el dilluns 11 es farà una sessió diürna a l’Hotel Antemare on, entre altres coses, trobareu diversos nois de bon veure esperant per escampar-vos pel cos protecció solar. Protegiu-vos bé, perquè a Sitges durant cinc dies la cosa estarà calenta!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús