Premi 1978

dimarts , 5/07/2011 | General

Tot i que l’acte s’havia de fer durant el Pride en una gala al Paral·lel que fins i tot estava anunciada en el programa oficial i on havia d’actuar La Cubana i Sara Montiel, serà finalment avui quan s’entregarà el Premi 1978. Aquest guardó el concedeix la federació d’associacions Coordinadora Gai Lesbiana de Catalunya (CGL) a un personatge o entitat en reconeixement del seu suport a la comunitat LGTB.

Aquest any, i coincidint amb el 30è aniversari de l’aparició de la sida, han decidit coincidir la distinció al doctor Bonaventura Clotet, un metge que ha estat en primera línia de la lluita contra la malaltia des del principi. Des de la CGL destaquen “el seu compromís personal, la seva calidesa humana, el seu perfecte enteniment de la situació i problemàtica que vivim els homes homosexuals i les dones transsexuals, el seu compromís en contra de la discriminació de les persones seropositives i l’estigma social i la seva consciència sobre els efectes socials que la sida provoca en la nostra societat i, concretament, a la comunitat homosexual”. Sens dubte, és una bona elecció. L’entrega es fa aquest dimarts a l’Ajuntament de Barcelona i serà el primer acte adreçat a la comunitat homosexual que presideix el nou alcalde de la ciutat, Xavier Trias.

Amb l’entrega d’aquest guardó es posa punt i final als actes de l’Orgull que des de mitjans del mes de juny s’han fet a Barcelona. Durant aquest període també s’han entregat uns altres premis amb força tradició però que al entregar-se entre la revetlla de Sant Joan i els actes festius de l’Orgull han passat més desapercebuts. Em refereixo als premis Triangle i Totxo rosa que entrega el Col·lectiu Gai de Barcelona (CGB). Enguany, el premi positiu que atorga l’entitat va ser per BCN Checkpoint, el centre comunitari de detecció del Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH) i altres Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) per a homes gais i altres homes que fan sexe amb homes. El premi negatiu se’l va emportar per unanimitat Mariano Rajoy per la seva voluntat de canviar la Llei del matrimoni.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús