El ‘golfo’ de Juanma Carrillo

dijous, 30/06/2011 | Cinema, General

Quedeu-vos amb aquest nom: Juanma Carrillo. Ell és el protagonista de la primera nit golfa que organitza el Fire!!, la mostra de cinema gai i lesbià del Casal Lambda. Aquest jove realitzador i fotògraf nascut a Logronyo és l’autor de diversos curtmetratges i videocreacions que retraten alguns dels aspectes més sòrdids del món gai. El seu treball s’ha vist en festivals d’arreu del món però fins ara a Barcelona no l’havien convidat gaire. Gràcies al Fire!! (que també ha comptat amb ell per fer els anuncis d’aquest any i el teaser amb imatges de totes les pel·lícules), aquest dissabte es projectaran quatre dels seus curts. Hem parlat amb ell de la seva trajectòria i de les peces que es podran veure.

Hi ha qui es queixa que al Fire!! hi ha molta pel·lícula d’art i assaig i poca carn. La carn arriba amb tu?

Doncs crec que sí! Però tampoc us penseu… Els meus curts expliquen moltes coses. Estan molt cuidats i encaixen perfectament en un festival com aquest. Però és cert que en els meus treballs hi ha molta carnalitat i molta sexualitat. Sí, la del dissabte serà una nit calenta…

En total es podran veure quatre de les teves peces. Les pots descriure?

Perfect Day (2010) forma part d’una trilogia titulada Cover me i parla de la recerca de l’amor perfecte. Fuckbuddies (2011) és el retrat d’una trobada sexual frustrada. Caníbales (2009) és un fals documental que retrata el món del cruising. És una història sobre la incomunicació. I finalment, Consecuente/Consecuencias (2010) és una vídeo-teràpia que vaig fer després d’una ruptura.


La més antiga d’aquestes peces i la que ha tingut més èxit és Caníbales. En la pel·lícula retrates el món del cruising sense pudor.

La veritat és que s’ha pogut veure en molts festivals i no només de temàtica gai. Això per a mi és un èxit. Crec que a molta gent li crida l’atenció perquè porta a la pantalla gran un món que molts desconeixen. També per la forma com està filmat. Volia que l’espectador que mai ha fet cruising sentís que era una experiència nova. M’han fet comentaris molt positius gent que va amb cadira de rodes, heterosexuals o, sobretot, moltes dones a qui ha agradat el film perquè era com una nova vivència. Jo vaig voler que fos molt real, sense embellir res en absolut, i té una part molt crua.


En les teves pel·lícules acostumes a parlar de sexe ràpid i brut, però a la vegada retrates personatges que també busquen sentir-se estimats.

Aquesta és una de les idees que apareix en tota la meva obra. Els personatges són minusvàlids emocionals. Són persones que moltes vegades volen sentir-se acompanyats a través del sexe, que no volen sentir-se sols. No és una crítica a aquesta actitud ni al cruising, al contrari. Però jo retrato el que veig i el que he notat sempre és molta soledat. Hi ha molta gent que en aquestes situacions està buscant sentir-se estimat però sense voler admetreu.

Tot i que es nota que t’agrada el drama, en els teus últims treballs també has introduït el sentit de l’humor.

A vegades pot semblar que no tinc sentit de l’humor perquè les meves peces són molt estripades. Però jo en tinc molt! A Fuckbuddies l’he introduït i ha funcionat molt bé. Molta gent m’ha recomanat que explori aquest camí.


I ho faràs?

El meu pròxim projecte és un curt anomenat The Biker que serà la cosa més punky i més queer que he fet mai. És la història d’un assassí i d’un grup de xaperos. Serà una cosa molt marica, amb violència física i psicològica, però també amb molt humor.  Serà que estic acumulant ràbia…

I el salt al llarg?

Espero que arribi aviat. Estic preparant una pel·lícula, Islandia, que es rodarà al país nòrdic i que explica la història d’un trio, dos nois i una noia. No abandonaré les meves arrels perquè serà un drama. És una història molt íntima en la que porto molt temps treballant.

La sessió ‘Golfa tú!!’ serà el dissabte 2 a l’Institut Francès a partir de les 23 h.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús