Nit de drags

dimecres, 22/06/2011 | Clubs, Gastronomia, General, Moda

20110622-065354.jpg

Són molts els que asseguren que entre les drag queens de Barcelona hi ha una competència ferotge. Diuen que moltes es porten a matar. Per això no és gens habitual que unes quantes es reuneixin i decideixen començar a celebrar la setmana del Pride pel seu compte. Això va passar el dimarts a la nit a un nou (i interessant) restaurant del Gaixample, el Mind The Gap. Una vintena de transformistes es va trobar, vestides amb les seves millors gales, per reivindicar el seu paper d’agitadores socials. Certament, va haver-hi punyalades. Però també bon ambient i moltes rialles en el més semblant que s’ha fet fins ara a la ciutat a una Olimpíada travesti.

La convocatòria va ser idea de Kyra, el 50 % de les Shimai, que va tenir la idea de convocar a les seves companyes d’ofici uns dies abans de la gala Miss Drag Pride que es farà aquest dissabte a l’Avinguda Maria Cristina. Segons explica, li agradaria revitalitzar un ofici i forma de vida que no passa pel seu millor moment. A la convocatòria van assistir drags històriques com Divine o Lola Bastarda però també unes quantes representants de la nova generació.

La convocatòria era a quarts de deu però com us podeu imaginar la puntualitat no és una qualitat que destaqui en una drag. Entre l’embogit photocall i les salutacions, es van entaular passades les onze. I de què parlen dues dotzenes de transformistes en una taula? Doncs de laca (sembla que la Nelly és la que millor els funciona), sabates i perruques, efectivament. Però també són nostàlgiques i tenen temps per explicar batalletes. D’anècdotes van sobrades. Evidentment, també van tenir temps per ser una mica dolentes, però només amb la gràcia que donen les taules d’enfrontar-se a tot tipus de públic cada nit. Entre totes també van fer un repàs a l’estat de la professió. Actualment, ser drag queen a Barcelona no té moltes sortides. Hi ha només uns pocs restaurants amb espectacles i molta competència. Moltes són també de l’extraradi i treballen en locals de Sabadell o Lloret de Mar on, segons la temporada, també hi ha una mica de feina.

La nit es va anar animant i els pobres cambres del Mind The Gap van patir. Al final, va haver-hi temps per cantar a capella (no només de playbacks viu una drag). Sharonne es va atrevir amb el Summertime, Kyra amb el Fly me to the moon i La Chicago amb Yo no te pido la luna. Totes van estar d’acord en que s’han de deixar de bandes les diferències i que val la pena que es coneguin més. Per això van decidir que s’han de reunir amb més freqüència. Com a mínim, un cop a l’estiu, i un altre a l’hivern (així poden lluir abrics, que costen una pasta). Després del sopar de germanor, la majoria es tornaran a veure les cares dissabte a la gala que ha de servir per coronar a la nova millor drag de la ciutat.

6 comentaris

 • Xavi

  22/06/2011 18:30

  Uff! Ho hagués donat gairebé tot per estar sentat una estona en aquesta taula…! aquestes convocatòries haurien de ser públiques!!!

 • silfide

  22/06/2011 23:33

  Gracies Josep María i havía un moment que vas ser una drag mes (ja saps per on vaig) jajajaja un petonet molt gran i ens veiem a la propera Xoxo Silfigirl

 • MªDolors Bastarda

  23/06/2011 5:47

  Ooooh, ho vem passar ES TU PEN DA MENT…
  Un sopar i una vetllada plens de gloss!! Bravo Mind the Gap!!
  Gracies Josep Maria!! i quina fotassa la del Lluís Araujo, verge del cel sagrat!!
  SAVE the VEDETTES & the LENTEJUELS!!
  petons i molts lluentons.
  MªDolors Bastarda, Lola.
  v e d e t t e

 • La Chicago

  23/06/2011 8:21

  Un escandol de nit, un escandol de companyes i un escandol de restaurant… Josep Mª t’atreviràs a venir a la propera??? Molts petons a totes!

 • Josep Maria Sarri

  23/06/2011 8:29

  Jo m’ho vaig passar molt bé! I tant que m’atreveixo!

 • Mind The Gap

  23/06/2011 12:23

  Gràcies Josep Ma. per l’article. Gràcies a tots i totes per la vostra asistencia, el vostre bon rotllo i els vostres elogis cap al restaurant.

  Només un AVÍS: tenim el terra del restaurant ple de lluentons i purpurina ! Si us plau, la propietària o propietaries, pòdrien passar-se pel restaurant a recollir-los ????? Els hi guardem en una bosseta (igual els necessita per dissabte a la Gala Miss Drag Pride !!!) Jajajajaa.

  Un gran petó a tot@s

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús