Sónar 2011

dimecres, 15/06/2011 | Clubs, General, Música

Alegria! Aquest dijous comença el Sónar! Us enllaço 10 vídeos d’alguns artistes que intentaré no perdrem.

Annie


Quan vaig veure el nom de la noruega Annie a la web del Sónar em va fer molta il·lusió. Amb el programa de mà he vist que només ve a punxar. Molt malament! El que volem és que canti. Com a mínim, i com ha demostrat en altres ocasions a Barcelona, la noia té bon gust.

Astrud


Hi ha pocs concerts de grups nacionals al Sónar d’aquest any. Però si un destaca és Astrud que tornarà a tocar amb el Col·lectiu Brossa. Junts revisen els temes més coneguts del repertori del duet des d’un plantejament completament diferent.

Cut Copy


Des de Melbourne, arriba aquest quartet de synthpop. Els australians són una versió contemporània de New Order, més ELO, més Fleetwood Mac, que val la pena descobrir.

Die Antwoord


Em fascinen i em repel·leixen a parts iguals els vídeos d’aquest trio sud-africà. Ninja, Yo-Landi Vi$$er i DJ Hi-Tek mesclen rap, música de ball, arrels i una estètica única. Cal donar-los una oportunitat. Si us agrada Camela, us encantaran.

Discodeine


El duet francès format pels productors Pilooski i Pentile ha triomfat finalment gràcies a un tema fantàstic, Synchronize amb veu de Jarvis Cocker. Aquesta parella aposta pel disco i la ciència ficció i el seu directe pot ser una de les grans sorpreses del festival.

Dizzee Rascal


El londinenc Dizzee Rascal repeteix. L’any passat em va sorprendre quan va sortir a l’escenari com si s’hagués pres deu Red Bulls. Pot arribar a atabalar, però només per ballar al ritme de Dirtee Disco jo m’apunto a la seva festa.

Janelle Monáe


La nova diva del soul torna a Barcelona pocs mesos després del seu triomfal concert a la Sala Apolo. Només per tornar a ballar el Dance or die a les seves ordres, faria cua.

Katy B


M’agrada força el disc d’aquesta noieta de barri. Al Sónar segur que ve disposada a donar-ho tot. No dubto que arrasarà entre els seus compatriotes.

M.I.A


Els que no vam poder anar a veure-la el passat desembre perquè vam preferir a Lady Gaga, tenim una nova oportunitat. Només he sigut capaç d’escoltar el seu últim disc una vegada, però segur que en directe es creix.

Yelle


La francesa Yelle és sinònim de passar-s’ho bé. Ella ja sap que és triomfar al Sónar. Malauradament, coincideix en horari amb Janelle Monáe. Home, això no es fa! Però si he d’escollir em quedo amb l’autora de Cold War. M’hauré de conformar amb posar-me el Safari Disco Club a casa o intentar pescar-la una estona si per alguna d’aquelles coses el seu concert s’enredereix una mica.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús