Alaska: “Porto la meva boda fatal”

divendres, 20/05/2011 | Clubs, DJ, General, Música

Fangoria torna a Barcelona dissabte amb Operación Vodevil, la gira de presentació del seu últim disc, El paso trascendental del vodevil a la astracanada. Antología de canciones de ayer y de hoy. El grup d’Alaska i Nacho Canut actuaran al Sant Jordi Club en un mini festival en el que estaran acompanyats d’uns quants amics: Nancys Rubias, Silvia Superstar i la DJ fetitxe del grup ara mateix, Hierbabuena. Alaska ens ha contestat unes quantes preguntes abans de tornar a trepitjar la capital catalana.

Recordes la teva primera visita a Barcelona?

Recordo la primera vegada que vaig venir a Catalunya. Va ser a un càmping que es deia La Tortuga no sé què i que estava a Sitges o a prop. Va ser a un festival on vaig actuar amb Kaka de Luxe el 1977. Imagina…

Recordes especialment algun concert a la ciutat?

Tinc un bon record d’un concert que vam fer amb Dinarama a Studio 54 quan la discoteca estava al Paral·lel. I per suposat el primer Sónar que vam fer el 1995. Allò va ser un punt i apart en la trajectòria del grup. Va ser una alegria.

Quin és el teu club favorit de Barcelona?

On em conviden més a punxar és al Razzmatazz. M’encanta punxar a les festes Dancing Queen. Són molt divertides, hi ha molta gent, tu estas a una sala, la Terremoto de Alcorcón en una altra… També m’ho he passat molt bé en algunes sessions al Moog.

Com és el públic de Barcelona?

No és veritat que hi hagi un públic de Barcelona o un de Sevilla. El que és diferent és un públic que està a la Mercè al carrer o el que va a una discoteca. És diferent el públic del carrer al públic d’una sala. Però no hi ha públics diferents de cada lloc.

Tens algun moment favorit a Operación Vodevil?

Crec que a dia d’avui, quan toquem Perlas ensangrentadas. Portem una quinzena de concerts d’aquesta gira i si m’ho preguntes ara, és el moment d’aquesta cançó.

Qui s’ho passaria millor a Operación Vodevil: Lina Morgan, Norma Duval o Kylie Minogue?

Jo crec que Kylie. Em temo que per molt que nosaltres venerem a les grans, no comparteixen tant el nostre món.

A qui t’agradaria convidar a compartir plomes sobre l’escenari?

Hi ha tanta gent… i sempre intentem complir amb aquests desitjos. M’agradaria convidar a la gent amb qui acostumen a col·laborar: La Terremoto, Nancys RubiasLa Prohibida estaria genial o Sara Montiel seria supèrbia.

Completa la frase: Jo també penso que Lady Gaga és….

Sobrenatural!

Quina és la teva cançó favorita del moment?

Doncs parlant de Lady Gaga, m’encanta Born This Way. Em sembla la millor cançó que ha fet fins ara. També m’agrada molt un tema de Chemical Brothers que apareix a la banda sonora de Cisne Negro (es refereix a ‘Don’t Think’). Em sembla que està a l’alçada dels seus millors moments.

I quin és el teu disc del moment si és que escoltes àlbums sencers…

Doncs tens raó. No escolto discos sencers. Ho escolto tot fraccionat a Internet. Veig vídeos a YouTube o em connecto al Spotify. Fa molt que no em poso un disc nou sencer.

A qui hauria de versionar Fangoria en un futur?

I què no ho haguem fet ja? No ho sé! No se m’acut ningú a qui no haguem versionat que pensi que val la pena de fer-ho. Al nou xou hi ha fins i tot una mica de Gaga

Què ajuda a aprimar més: uns quants concerts o un bon dietista?

Un dietista! A les gires un s’engreixa molt. No pares de menjar porqueries. Els nostres camerinos són com festes infantils. Hi ha xocolatines, fruits secs, patates fregides… No convé gens una gira! Tothom que coneixem i amb qui treballem, s’engreixa.

Què penses quan veus per la televisió el teu reality show a la MTV?

Es com veure un vídeo casolà. Em sembla la cosa més normal del món.

Ja heu gravat la boda?

No ens hem casat encara. Encara no m’he pogut treure això de sobre! Serà a finals d’aquest mes.

I com ho portes?

Doncs com tothom que es casa: fatal! Vam fer molt bé la primera vegada quan vam fugir a Las Vegas els dos sols. Una boda és sempre un embolic. Però després et fa molta il·lusió. Això també s’ha de reconèixer…  De totes formes, la primera boda, millor sols. Així ningú et diu res… En la segona, ja tot és una mica igual. El vincle amb la teva parella ja està fet. Però no deixa de ser un pas legal important al mateix temps que compartim el moment amb la família i els amics.

I després d’aquesta gira, quin serà el següent projecte?

La gira va per llarg. Volem estar amb aquests concerts fins el setembre de l’any que ve. A finals del 2012 gravarem alguna cosa nova.

Fangoria actua dissabte 21 al Sant Jordi Club de Barcelona a partir de les 20 h.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús