Killer, un musical solvent

dijous, 10/02/2011 | General

Aquesta setmana vaig parlar molt bé del concert-espectacle de Flor de nit que, malauradament, només es va fer una nit, així que avui toca recomanar un altre muntatge que també està molt bé, que és més petit, però que encara es pot veure. Em refereixo a Killer, el musical que es representa aquests dies a la Sala Muntaner, un thriller per a un actor i tres músics i que és una petita joia de les que de tant en tant ens sorprenen a la cartellera. Veient-lo fa uns dies vaig tenir una sensació similar a la que vaig tenir temporades passades descobrint Ruddigore o la nissaga maleïda o Pegados. No calen franquícies arribades des de fora ni grans pressupostos per fer musicals de qualitat i entretinguts.

Killer narra en primera persona la història de Pau Moira, un desafortunat enterramorts acusat de matar a 157 persones. Amb aquest punt de partida jo m’esperava assistir a una llarga descripció de crims diversos… però no. El text de Guillem Clua, un dels dramaturgs catalans més estrenats fora del nostre país, va per un altre camí i està ple de sorpreses. L’actor protagonista, i també autor de la música, Xavier Mestres, desborda amb la seva energia. A l’escenari està acompanyat de tres músics (Tomàs Alcaide, Roger Conesa i Xavier Sánchez) que en molts moments formen part de l’acció i que també brillen amb llum pròpia. Cal destacar la bona feina del director, Joan Maria Segura -responsable també de l’abans citat Ruddigore- que demostra un cop més i de sobres la seva solvència.

En definitiva, Killer és un espectacle molt recomanable, fet per gent amb molt talent, i del que un surt plenament satisfet i, fins i tot, amb ganes de més. Es pot veure a la Sala Muntaner fins el 20 de febrer. Així que afanyeu-vos i no us el perdeu!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús