Pantalla LGBT a Casa Amèrica

dilluns, 10/01/2011 | Cinema, General

Una proposta interessant (i gratuïta) per començar la setmana. Casa Amèrica Catalunya estrena aquest dilluns la seva programació cultural de l’any amb el cicle Pantalla LGBT. Durant cinc dies es projectaran diversos films i documentals de temàtica gai i lèsbica produïts a Llatinoamèrica en els últims anys.

El cicle s’estrena amb Contracorriente (Javier Fuentes León, 2009), pel·lícula que ha recollit un bon grapat de guardons i que ha estat preseleccionada a la pròxima edició dels Goya com a millor film llatinoamericà. D’aquesta pel·lícula ja en vam parlar aquí i és molt recomanable. Avui també es podrà veure La ley de la noche (Diego Torres, 2005), la primera producció de temàtica gai rodada a Bolívia

Dimarts es podrà veure Do começo ao fim (Aluizio Abranches, 2010), la història incestuosa de dos germans brasilers i Este pueblo necesita un muerto (Ana Cristina Moroy, 2007), un documental que explica la història de Chocó, algú que ha de superar ser “negra, probra, travesti i lletja” a Colombià.

Dimecres es podran veure tres peces: El cuarto de Leo (Enrique Buchichio, 2009), una ficció de l’Uruguai i l’Argentina; A imagen y semejanza (Diana Varas, 2008), un documental sobre els transgèneres a l’Equador; i Video de familia (Humberto Padrón, 2001), un mig metratge sobre un exiliat cubà.

El cicle Pantalla LGBT continua dijous amb la projecció de Cheila, una casa pa maita (Eduardo Barberena, 2009), una ficció veneçolana que tracta d’un home que decideix canviar de sexe i Lesbianas de Buenos Aires (Santiago García, 2005), un documental que relata la vida de diverses dones a la capital de l’Argentina.

El cicle organitzat per Casa Amèrica es tancarà divendres amb El cielo dividido (Julián Hernández, 2006), un film que narra la història d’amor de dos nois mexicans i El cielo de los ratones (Carla Teresa Cavina, 2009), un curt de Puerto Rico.

Aquest cicle és especialment interessant ja que ens acosta produccions de països on la temàtica LGBT resulta molt controvertida, sigui per la limitació de llibertats o bé per la poca dedicació dels guions, producció o sensibilitats cap a aquest tipus de qüestions, encara tabú per a ser mostrades de manera explícita a la pantalla.

Les sessions començaran a les set de la tarda a la seu de Casa Amèrica Catalunya (Còrsega, 299) . L’entrada és gratis i l’aforament, limitat. Podeu consultar tota la programació aquí.								
                

			

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús