La nova de l’Ozpetek

divendres, 24/12/2010 | General

No sabia gran cosa de l’última pel·lícula de Ferzan Ozpetek, el director de Hamam: el baño turco. El que havia llegit no em cridava molt l’atenció i el títol de la pel·lícula en espanyol, Tengo algo que deciros, em feia una mica de por. Però Mine vaganti (que també es podria titular com Bales perdudes o Perill imminent) m’ha sorprès i m’ha agradat. No és una súper pel·lícula però és entretinguda i té coses que estan molt bé.

El film explica la història de Tommaso (Riccardo Scamarcio), un aspirant a escriptor que va a visitar a la seva família, una rica dinastia de fabricants de pasta, al sud d’Italià. Després de passar una temporada a Roma està decidit a explicar a tots que és gai. Però tot canvia quan el seu germà s’avança i anuncia el mateix. L’escàndol és majúscul.

A partir d’aquí comença una història que es mou del drama a la comèdia amb una facilitat que a vegades grinyola una mica. En la part divertida, un dels moments estel·lars de la història és l’aparició dels amics del protagonista a la mansió familiar i tot el que es deriva. D’aquest conjunt de seqüències en podem treure una conclusió clara: la ploma és universal. Per mi, el millor del film és com el director de El hada ignorante sap presentar els personatges amb un parell de pinzellades. I els actors, que tot i els excessos, estan bé.


Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús