L’acord de Qatar

dimecres, 15/12/2010 | General

Aquests dies que tant es parla de la samarreta del Barça, de Qatar i de les paraules de Joseph Blatter, està molt bé el comunicat de premsa que avui han emès diversos grups gais de Barcelona qüestionant el famós acord de patrocini. Els socis i simpatitzants de la Penya Blaugrana de Gais i Lesbianes, amb el recolzament del Col.lectiu Gai de Barcelona i la Coordinadora Gai Lèsbiana, ha mostrat la seva preocupació pel fet que la Qatar Foundation provingui d’un país on no es respecten els drets humans del col·lectiu LGTB.

Segons la ILGA (International Gay and Lesbian Association, entitat que vetlla pels interessos de gais i lesbianes arreu del món) la situació a Qatar és aquesta: A Qatar són delictes les relacions sexuals entre homes o entre dones amb una pena de presó de fins set anys. D’altra banda també vigeix la Llei de la Sharia, que és aplicable als musulmans, segons la qual es poden castigar aquests actes amb la flagel·lació i fins i tot amb la pena de mort. Els estrangers que vulguin viatjar o residir a Qatar per més d’un mes també s’han de sotmetre a un examen mèdic que inclou la prova del VIH. Si el resultat és positiu és motiu d’expulsió del país.

Segons escriu al seu llibre l’anterior vicepresident del FC Barcelona, Ferran Soriano, es va considerar  com a “moralment reprovable” que el primer patrocinador de la samarreta del club fos una casa d’apostes i es va rebutjar la proposta. La Penya gai blaugrana considera que “una fundació d’un país on no es respecten els drets humans també és moralment reprovable”. Per això, l’entitat ha enviat una carta al president del Barça demanant-li que reconsideri aquesta decisió alhora que demana a la Junta Directiva del club que una decisió com aquesta ha de ser consensuada i aprovada per tots els socis.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús