La setmana vermella

dilluns, 29/11/2010 | Clubs, DJ, Exposicions, General, Música

Aquest dimecres se celebra el Dia Mundial de la lluita contra la Sida. Com cada any, s’han organitzat diverses activitats per conscienciar a la societat sobre la malaltia. El col·lectiu gai de Barcelona es torna a bolcar i hi ha diversos actes, festius i no, que val la pena recordar.

Aquest dimarts a les 19.30 es farà un acte a Punto (Muntaner, 63) per celebrar que la campanya Fuck You Sida de la Coordinadora Gai Lesbiana ha rebut nou premis internacionals. L’anunci, dissenyat i realitzat per l’agència Suigeneris Communicatio, s’adreça al grup més vulnerable al virus, els joves homosexuals. Ha estat distingit en concursos publicitaris d’Espanya, Argentina i els Estats Units, entre d’altres països, i no està malament donar-li un cop d’ull si encara no l’heu vist.


Un dels actes més tradicionals al voltant d’aquest dia és la festa i subhasta benèfica que organitza la discoteca Metro. La llista d’artistes que passaran dimecres per la sala és llarga: The Chanclettes, La Terremoto de Alcorcón, Roser, José Galisteo, Patrol, Satanassa, Patrick, Donate, Juan Gimeno, Davina i Jackie Jr. & her band, entre d’altres. L’acte serà presentat per Àngel Llacer i Toni Arroyo. La nit promet ser divertida. El 10 % de la recaptació total anirà destinat a la Fundació Can Ruti

El Comitè 1r de Desembre Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya també ha organitzat diverses activitats. Al Convent de Sant Agustí (Comerç 36 ) ja es pot visitar l’exposició Expressa’t 10, una acció de sensibilització que pretén convidar a actuar per a la no discriminació i la conscienciació col·lectiva. El mateix dimecres també hi haurà una Fira de la Salut a la Plaça Universitat de Barcelona.

La novetat d’aquest any és la Nit Vermella que acollirà el Casinet d’Hostafrancs (Rector Triadó, 53) el dijous a partir de les 20 h. Serà una nit de música i teatre a càrrec de diferents artistes. Hi haurà cançons, monòlegs i teatre amb el tema del VIH com a fil conductor. Entre d’altres, han confirmat la seva participació el grup de teatre i la coral de l’associació esportiva LGTB Panteres Grogues. També hi haurà monòlegs a càrrec d’Albert Boira, José Calvo Delgado, Carlos Rodríguez i Marta Monaj. Aquesta activitat és gratuïta.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús