Un afaitat com cal

dijous, 25/11/2010 | General, Moda

Després d’uns dies sense actualitzar el blog per excés de feina (tornem-hi amb l’Ara… no us els perdeu el diumenge!), ahir em vaig permetre el luxe de fer una petita pausa i acceptar una proposta que em va arribar des de la botiga MAn Personal Care, un establiment especialitzat en productes i tractaments estètics per a homes. Aquest mes estan celebrant el seu cinquè aniversari i una de les activitats que han organitzat per celebrar-ho l’han anomenat Barber Party. A la botiga s’ha instal·lat el barber Jordi Pérez, el propietari de La Barberia de Gràcia, i estan regalant afaitats tradicionals als seus clients.

La veritat és que jo mai m’havia deixat afaitar per un barber. Pensava que amb la meva pell acabaria amb la cara irritada i sagnant. Però res més lluny de la realitat. Ahir em vaig deixar afaitar i va ser una bona (i recomanable) experiència.

El que ofereix Pérez és un afaitat apurat que no deixa de ser una petita sessió de relaxament. És un petit plaer de mitja hora. Primer, comença estovant la pell amb un parell de tovalloles calentes amb aroma de romaní, cosa que ajuda a desconnectar gairebé al moment. Després, aplica uns olis per continuar preparant la pell i el pèl de la barba i, finalments, aplica l’escuma amb una brotxa de pèls de teixons (atenció!). Pots tancar els ulls i pràcticament adormir-te.

El moment clau arriba quan toca passar la navalla. Imatges de Sweeny Tood venien al meu cap quan vivia la situació (i com podeu comprovar en la foto que obra l’apunt), però res a veure. El Jordi és un mestre amb les seves eines i tot i reconèixer que la meva barba era dura i la meva pell delicada –un cas difícil- em podia prometre un  rasurat perfecte. I ho va aconseguir. Després, encara va tenir temps per embolicar-me la cara amb una tovallola freda i fer-me un massatge amb after shave que em va deixar amb ganes de més (i sense un pèl).

Pérez ven l’experiència com un petit luxe. Els seus clients acostumen a ser homes que volen afaitar-se amb precisió per un dia especial. Tot plegat no és car, 18 €, i és una bona idea per fer un regal.  Ho saben els hotels de luxe de la ciutat que ofereixen aquest servei –desplaçant-se a la barberia del Jordi- als seus clients. De tant en tant , l’envien en taxi a algun turista amb ganes de tenir la cara fina.  Per la seva butaca han passat personatges coneguts com Morrissey o fins i tot alguna dona amb poc pèl però amb ganes d’experimentar.

Aprofito des d’aquí per felicitar a la gent del MAn Personal Care per la seva tasca. Porten cinc anys fent una feina molt bona. Els seus tractaments són excel·lents i també molt recomanables. Només falta que fitxin a algun noi per atendre a la seva àmplia clientela gai i la cua està garantida. Això, evidentment, sense desmerèixer a les noies que s’encarreguen ara mateix dels tractaments facials i els massatges, unes molt bones professionals que et deixen sempre amb ganes de cuidar-te una mica més.

2 comentaris

 • Antonio Basso

  25/11/2010 16:46

  Caramba con el artículo. Mejor imposible. La descripción es perfecta. Ha sido un placer que lo disfrutaras. Recibe un saludo de todo el equipo MAn, y muchas gracias por los consejos.

  Antonio Basso
  MAn Personal Care

 • Antonio Basso

  25/11/2010 16:46

  Caramba con el artículo. Mejor imposible. La descripción es perfecta. Ha sido un placer que lo disfrutaras. Recibe un saludo de todo el equipo MAn, y muchas gracias por los consejos.

  Antonio Basso
  MAn Personal Care

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús