El Festigailesbià compleix 19 anys

diumenge, 7/11/2010 | General, Música

Aquest diumenge se celebra una nova edició del Festigailesbià, el concurs d’artistes amateurs que organitza el Casal Lambda. Es tracta d’un concurs musical on els participants no són professionals i només es presenten amb l’objectiu de passar-s’ho bé.

El certamen va néixer l’any 1992 i s’han celebrat 19 edicions. Durant tot aquest temps han participat desenes d’artistes i alguns fins i tot han fet  després carrera. És el cas de The Chanclettes. Dos dels seus membres van participar en la primera edició de la festa.

Enguany, el festival torna al Casinet d’Hostafrancs i com l’any passat es dividirà en tres parts. En les dues primeres hi haurà les actuacions dels concursants i algun convidat com el grup Clonic Bionic, i en el tercer bloc, les actuacions de l’Agrupació Cultural Bellgrup i el lliurament de premis. La presentació anirà a càrrec de Dorothy Lamarc, una espècie de Núria Feliu transvestida que reapareix tots els anys per presentar aquesta trobada.

El Festigailesibà també comptarà amb la presència del cantant Enrique del Pozo, que presentarà el documental que prepara des de fa uns mesos, El muro rosa, un film que neix de la necessitat d’explicar d’una forma directa quin ha estat el procés que ha conduït als drets i llibertats dels gais des de la dictadura fins ara. Un altre dels atractius del festival estarà en el jurat, que comptarà amb la presència de Mister Gay 2010, Israel Acebedo. A veure si aconsegueixen una gala dinàmica i no s’allarga més del necessari!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús