Com fer front a una visita papal

divendres, 29/10/2010 | General

S’està parlant molt aquests dies de tots els grups que estan organitzant activitats en contra de la visita del Papa. Un de les plataformes que més repercussió ha tingut és la que ha organitzat la Queer Kissing Flashmob. Gais, lesbianes i simpatitzants de la lluita pels drets homosexuals estem convocats el 7 de novembre a un acte massiu de petons de caràcter popular. L’acció tindrà lloc a la Plaça de la Catedral quan el màxim representant de l’Església catòlica iniciï el recorregut cap a la Sagrada Família. Molts mitjans internacionals s’han fet ressó de la convocatòria i també de la censura de Facebook. La xarxa social ja ha tancat tres vegades la pàgina que recull les adhesions a la trobada. Si voleu estar al dia també han obert un blog on recullen tota la informació sobre l’activitat.

El Col.lectiu Gai de Barcelona (CGB), que ja fa temps que va promoure una apostasia marika, també està organitzant actes en contra de la visita. L’entitat ha organitzat un cicle de cinefòrum titulat L’hàbit no fa el monjo, que tindrà lloc del 4 al 6 de novembre a la seva seu.

Durant tres dies es projectaran pel·lícules on l’església no queda gaire ben parada com La mala educación de Pedro Almodóvar, Priest d’Antonia Bird o Los cuentos de Canterbury de Pier Paolo Passolini. També es debatrà sobre els principis dels dogmes cristians, com ara la castedat, el celibat, la pobresa i la caritat i es tractaran els casos de pederàstia, l’accés al sacerdoci i els casos de sacerdots homosexuals. A la pàgina web del CGB trobareu tots els detalls i els horaris dels films.

El dia abans de la polèmica consagració de la Sagrada Família també es farà un dancemob al passeig Lluís Companys organitzada pel col·lectiu Dance4life, un moviment internacional que té l’objectiu de mobilitzar i unir als joves amb l’objectiu d’acabar amb la Sida al món. En principi, aquest acte no tenia res a veure amb la visita del Papa i s’havia convocat abans, però ja que coincideix l’organització s’ho ha fet venir bé per donar-se a conèixer una mica més. S’hi pot assistir com a públic o participar. La coreografia és aquesta:


De totes les activitats que s’han donat a conèixer aquests dies la meva preferida és un altre convocatòria feta a través de Facebook: un atac psíquic massiu que s’està preparant per deixar al Papa impotent! L’atac mental es farà el dijous 4 a partir de les 21 h als peus de la Torre Agbar.

El col·lectiu responsable proposa unir ments i cossos fins a provocar una poderosa descarrega elèctrica que deixaria impotent a Benet XVI. L’efecte seria irreversible i s’estendria a tots els sacerdots, poc a poc, membre a membre. Si voleu més informació sobre aquesta activitat aquest dissabte es farà un taller de preparació al local del col.lectiu Enmedio, al Poble Sec. Trobareu més informació aquí.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús