El FICGLB, punt i final

dimarts , 26/10/2010 | Cinema, General

Ja s’ha acabat el Festival Internacional de Cinema LGTBI de Catalunya, el FICGLB. Després d’assistir a algunes sessions puc assegurar que la presència de públic ha estat en general bona. Hi ha gent que té ganes de veure aquest tipus de propostes i s’informa i es desplaça on calgui. Sort de tot aquesta massa de gent perquè a vegades dóna la sensació que l’organització no té gaires ganes de donar a conèixer el festival.

EL FICGLB és un certamen professional. Es prepara durant tot l’any i els seus responsables visionen centenars de films per portar el més destacat de la producció mundial de cinema LGTB a casa nostra. Hi ha projeccions en diferents ciutats, hi ha diversos jurats, el públic vota els seus films favorits i molts directors estan presents en la sala per presentar les seves pel·lícules. Tot està bé però no s’explica. La comunicació és dolenta i com a conseqüència l’impacte és petit. Un exemple: el Facebook del festival només s’ha actualitzat dos cops en els dos últims mesos: el 10 de setembre van penjar una versió no definitiva de l’anunci del festival i el 6 d’octubre van penjar una nota sobre la pel·lícula que obriria el certamen. Durant els deus dies que ha durat ni un sol comentari. Cap notícia sobre les projeccions. Cap notícia sobre els premiats.

Si no passa res, l’any que ve el festival estrenarà seu. Serà a la nova Filmoteca que s’està construint al cor del Raval. Esperem que amb el trasllat al centre de la ciutat algunes coses millorin. Els ingredients hi són i s’haurien d’aprofitar més. Per cert, si algú té interès en conèixer els premiats, els trobarà breument citats aquí.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús