Prayers for Bobby

dimarts , 19/10/2010 | Cinema, General

El Festival Internacional de Cinema LGTIB de Catalunya, el FICGLB, segueix en marxa. Ahir es va projectar a la Filmoteca Prayers for Bobby, una interessant i emotiva pel·lícula protagonitzada per Sigourney Weaver.

El film narra la història de Bobby Griffith, un adolescent gai que es va suïcidar a causa de la intolerància religiosa de la seva mare. Després de la tragèdia, la mare en qüestió va començar a comprendre l’homosexualitat del seu fill i va començar a lluitar per la causa.

La història està basada en un cas real que ja va recollir la novel·la homònima de Leroy Aarons. Tot i que és un film fet per a televisió i en alguns moments tendeix al melodrama està ple de bones interpretacions, en especial la de la protagonista d’Alien. De fet, Weaver va ser nominada l’any passat a uns quants premis per aquest paper on veiem la transformació d’una dona a qui entren ganes de trencar la cara en molts moments però que amb el temps es redimeix i canvia.

Prayers for Bobby va ser emès per primer cop a la cadena Lifetime el gener del 2009 i està ambientada als anys 80 però el que explica és encara de rigorosa actualitat. En les últimes setmanes als Estats Units diversos adolescents gais s’han suïcidat per culpa de l’homofòbia. La situació ha fet que s’impulsi la campanya It Gets Better, on multitud de personatges famosos, gais o no, han publicat vídeos animant als joves adolescents homosexuals a no enfonsar-se i seguir endavant perquè les coses, amb el temps, milloren.

Mentre aquest tipus de situacions es continuïn produint pel·lícules com la que ahir es va veure al FICGLB són del tot necessàries. Si podeu busqueu-la a la xarxa i podreu opinar vosaltres mateixos. Ahir al cinema la història va impactar i molts no van poder reprimir les llàgrimes.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús