I’m backin’ up!

dimecres, 8/09/2010 | General, Música

L’últim fenomen viral. Es diuen The Gregory Brothers i són un grup musical de Nova York que tot i tocar country i soul s’han fet famosos per una sèrie de vídeos penjats a Internet on utilitzen l’Auto-Tune.

L’Auto-Tune és un famós i polèmic processador d’àudio que permet corregir el to i arreglar errors de cantants. Fa uns dies parlava en aquest apunt de la polèmica sorgida a la Gran Bretanya després d’esbrinar-se que s’havia utilitzat per corregir el càsting d’un dels participants del X-Factor. I és que l’Auto-Tune funciona. I molt bé. Fa temps que s’assegura que a molts artistes pop ja no els cal afinar a l’estudi perquè després un productor resolutiu pot fer el que vulgui amb la seva veu.

The Gregory Brothers fa temps que experimenta amb l’Auto-Tune i ha creat una sèrie, Auto-Tune the News, cada cop més sorprenent. Agafes una notícia de la tele, una declaració amb certa gràcia i pots crear un hit com aquest. Impressionant:


Aquesta senyora, Diana, de Kansas City, és ja una autèntica celebrity gràcies als bons consells del seu pare. Aquí la seva declaració original. Només per comparar:


Aquest és l’últim èxit dels Gregory Brothers. Abans, fa només un parell de mesos, també van triomfar amb Bed Intruder Song. La cançó la van penjar al juliol i en un mes ja tenia més de set milions de visites. Un altre fenomen:


D’aquesta versió es va treure fins i tot una versió a iTunes que va arribar al número 25 del Top 100 de la llista nord-americana. Els germans Gregory han assegurat que la meitat dels diners que han guanyat se’ls han entregat a la família Dodson (hide your kids, hide your wife!). Prometo seguir-los la pista…

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús