Un cap de setmana orgullós

dilluns, 28/06/2010 | Clubs, DJ, General, Música

Avui, 28 de juny, és oficialment el dia de l’Orgull Gai. Barcelona ho ha celebrat aquest cap de setmana amb diversos actes que va tenir el seu moment culminant aquest diumenge a la tarda amb la desfilada i la festa a l’Avinguda Maria Cristina.

Tal i com va passar fa un any, el Pride va ser un gran èxit de participació. Es notaven les ganes de la gent de passar-s’ho bé i milers de persones van envair al carrer per veure la comitiva, aquest any molt més gran i nombrosa que l’anterior.

La festa va començar a la Plaça Universitat, on es va poder veure la varietat del públic que va assistir a la desfilada. Públic divers, de totes les condicions, i també molt familiar.

La gent de l’Arena va tenir la gran idea de muntar una carrossa que llançava milers de plomes sense descans. Ploma per a tothom era el seu crit de guerra. Durant la tarda va ser normal veure a molta gent empastifada i amb plomes enganxades a la pell per culpa de la suor.

L’autocar amb més perill va ser el de Metro. Va reunir al gruix d’actors de Jalifstudio i, esclar, només calia fixar-se una estona per veure que allà dalt passaven moltes coses. No apte per menors de 16 anys.

El dissabte es va celebrar la gala per escollir Mr. Gay Barcelona i aquest noi que porta la cinta, Jorge Contreras, va ser el guanyador. A la foto està acompanyat de Juan Antonio, un dels participants barcelonins de l’última edició de Pekin Express.

La carrossa del Museum va ser una de les més animades. Si va arribar sencera al final del recorregut va ser un autèntic miracle. Poca fusta per tanta gent saltant!

El Club Esportiu Panteres Grogues va estar present a la desfilada. Molt grans les coreografies de la secció de ciclisme! Menció apart a l’equip de natació.

El grup Matinée va ser el gran absent el 2009. Però aquest aquest any s’ha apuntat a la desfilada. I ho va fer amb el camió més espectacular. La seva carrossa era una festa tot i que més d’un va patir amb els arbres del carrer Sepúlveda. L’any que ve ja tocaria ocupar la Gran Via, no?

Tal i com va passar l’any passat, l’Avinguda Maria Cristina es va omplir amb milers de persones. La festa va arrancar amb els castellers de Súria, un dels moments més arriscats. La seva actuació va ser llarga i va tallar el rotllo a més d’un.

Vicky Larraz va ser una de les protagonistes del concert del Pride. Els organitzadors han de valorar si val la pena muntar un concert amb els quatre artistes que accepten venir a cantar gratis. Moltes actuacions van avorrir. En canvi, quan li tocava el torn a un DJ, el personal saltava i s’ho passava d’allò més bé. Millor un DJ amb una maleta plena d’èxits que algun ex-OT cantant balades per intentar lluir veu. No hi ha color. La Larraz, clar, va sortir del seu bagul per cantar Bravo Samurai i No controles. Sort que el públic era agraït.

2 comentaris

  • I can hear music

    30/06/2010 8:59

    Vicky Larraz!!! Quant temps feia que no sabia de la seva existència! I encara més fort: BRAVO SAMURAI!!! Acabes de transportarme a la meva infància anant amb l’R5 de la meva mare i escoltant la Larraz a la ràdio del cotxe! :)

  • Ramon

    01/07/2010 15:35

    Si, el PRIDE va ser divertit i massiu però cal recordar les manifestacions reivindicatives del dissabte i dilluns a la tarda, tot un exercici de visibilitat i desmercantilització del mon gai. La festa a la plaça Universitat amb les The Chanclettes va ser fantàstica. Un peto!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús