Els virus de Marburg

dimarts , 25/05/2010 | Teatre

Kylie Minogue surt a Marburg. Bé, sortir, sortir, no. No és que la cantant hagi deixat els seus compromisos professionals i ara faci aparicions sorpreses al Teatre Nacional aprofitant els seus viatges a Tossa. Però si que forma part de la trama d’una de les quatre històries que configuren aquest muntatge que es va estrenar la setmana passada a la sala petita del TNC.

El text de Guillem Clua relliga quatre històries malaltisses que passen en els quatre Marburgs que hi ha al món amb quaranta anys de distància: des de que va aparèixer el virus del títol a Alemanya fins a l’actualitat, quan el virus més perillós és la sida. Precisament, la trama que tracta sobre aquesta malaltia està ubicada a Austràlia i és la que protagonitza un jove fan de la Minogue. El noi- interpretat per Ferran Vilajosana- pretén embolicar-se amb un madur seropositiu –a qui dóna vida Eduard Farelo- perquè l’infecti i així poder gaudir del sexe d’una forma més lliure a partir d’aquell moment. És un text polèmic, intens i interessant que es serveix amb dues bones interpretacions, sobretot la del jove Vilajosana (que per cert es passa una bona estona despullat a l’escenari).

Marburg parla de la malaltia com a metàfora i reflex de les pors que tenim tots, sobretot la por a morir, i ho fa amb quatre històries que es poden veure i llegir traçant paral·lelismes. Potser la més fluixa és la que reuneix a una monja i a un capellà la nit de cap d’any del 1999 a Sud-àfrica, però en general és un espectacle que val la pena. Referències a la Kylie apart, molt recomanable!

Etiquetes: , ,

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús