Recordant a Ocaña

dilluns, 24/05/2010 | Exposicions, General

No sé jo si al Vaticà els hi faran molta gràcia les proves que es van recollir divendres passat al Palau de la Virreina per demanar la beatificació del pintor José Pérez Ocaña. Aprofitant l’exposició que s’ha pogut veure sobre la seva figura aquests dies al Centre de la Imatge, un grup d’amics i fans de l’artista (la primitiva, autèntica i divina germandat de la beata Ocaña) es va trobar per reunir proves sobre els possibles miracles del transgressor artista mort l’any 1983 a causa de les cremades que va patir en un terrible accident. Bàsicament, la conclusió que es pot extreure de la peculiar reunió és que Ocaña era molt generós. Tan generós que podia oferir consol sexual a qui li demanés. Una bona persona, sens dubte, especialment altruista, però que no estava exactament dins dels cànons del que l’església considera un bon cristià.

L’impulsor d’aquesta trobada va ser Pere Pedrals, la persona que l’any passat va promoure una primera exposició sobre el pintor a la desapareguda galeria La Rosa del Vietnam. Pedrals fa temps que treballa recollint material de l’artista i l’objectiu de la convocatòria de divendres no va ser un altre que tornar a recordar de forma divertida al polèmic personatge.

A la reunió van participar diverses persones que van conèixer al pintor com Pep Torruella, la Fernanda o Arnau Vilardebò. Tots van explicar diverses anècdotes sobre el conegut personatge, popular per transvestir-se i despullar-se a la Rambla de finals dels 70 i principis dels 80. Al final, tot el públic assistent va signar en un llibre que, presumptament, serà enviat al bisbe competent per demanar la instrucció de la causa. El document inclourà els miracles, el martiri i les virtuts heroiques del candidat a beata. No crec que tingui molt èxit però, sens dubte, seria divertit veure la cara del capellà en qüestió quan comenci a llegir els textos i a veure fotos. No dubto que segur que li agrada.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús