Un falo lo tiene cualquiera

dissabte, 10/04/2010 | General

Aquest divendres un dels transformistes històrics de Barcelona, Pierrot, ha presentat el seu últim llibre, Un falo lo tiene cualquiera. A la sala Ámbito Cultural de El Corte Inglés, al Portal de l’Àngel, no s’hi cabia. Desenes de persones han assistit a un divertit acte que ha estat pràcticament monopolitzat per Lita Claver ‘La Maña’, l’estrella convidada de la presentació. Un cop més, a l’igual que va passar fa unes setmanes amb l’espectacle Les nits boges a la carpa de Rambleros, s’ha tornat a reivindicar el Music hall com a gènere.

Pierrot és un dels grans cronistes de la nit i de l’ambient barceloní. Aquest és el sisè llibre que publica i està ple d’anècdotes sucoses. Com en alguna de les seves anteriors publicacions l’antic mestre de cerimònies del Barcelona de Noche ha fet un laboriós treball de recopilació de dades per deixar constància de molts personatges que han format part del món de l’espectacle a la ciutat en els últims 30 anys. L’excusa en aquesta ocasió són unes quantes dives dels escenaris espanyols. El polifacètic artista no es talla ni un pèl en explicar històries de Carmen Sevilla, Concha Velasco, Sara Montiel o Lola Flores, entre moltes altres. La gran majoria d’artistes que apareixen en el llibre tenen en comú que en algun moment algun transformista s’ha inspirat en elles per algun espectacle. Això li serveix a l’autor del llibre per recordar alguns d’aquests artistes dels que pràcticament no queda constància.

El llibre és molt recomanable per a tots aquells que per edat no vem viure una època dorada en el món de l’espectacle on la ciutat estava plena de locals on qualsevol cosa podia passar. Val la pena donar-li un cop d’ull.

Etiquetes:

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús