Ocaña torna a La Rambla

dijous, 25/03/2010 | Exposicions, General

Ara que el cicle Rambleros està a punt d’acabar hem de celebrar que aquest divendres torna a obrir i estrena etapa La Virreina Centre de La Imatge. I ho fa amb un projecte molt interessant: la Guia Secreta de La Rambla. El popular carrer és el fil conductor de quatre exposicions, dos cicles de projeccions, un estrena de cinema i tres taules de debat.

De les quatre mostres vull destacar la que per fi se li dedica al pintor andalús José Pérez Ocaña al carrer que el va fer famós. Ocaña 1973-1983: accions, actuacions, activisme, comissariada per Máquina P.H/Pedro G.Romero, està centrada en la reconstrucció documental de la figura de l’artista a partir de 200 fotografies d’autors com Daniel Ocampo, Colita, América Sánchez, entre molts altres, que es combinen amb una selecció de les seves obres.

Feia temps que des de diversos sectors es reivindicava una gran exposició sobre la figura d’Ocaña. A finals del 2008 els responsables de la desapareguda galeria La Rosa del Vietnam al Raval van organitzar una primera mostra i es van moure per recordar el personatge. Tot allò va ser el germen d’aquesta exhibició que per fi ret homenatge al paper que Ocaña va tenir en l’escena underground barcelonina i, per extensió, en tota la contracultura de l’Estat espanyol a final dels anys 70. No us la perdeu.

Etiquetes:

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús