El Pride escalfa motors

divendres, 19/03/2010 | General, Música

Després de l’èxit de la festa del 2009, els organitzadors del Pride Barcelona ja fa temps que estan treballant per preparar l’Orgull Gai del 2010. Si l’any passat van tenir força precaució perquè no sabien com aniria la cosa, aquest any van per totes. I les reunions entre empreses i entitats són continues aquests dies. Sembla fins i tot que els portaveus de la Comissió Unitària 28 de juny (els que han defensat des de sempre la jornada reivindicativa per sobre de la lúdica) estarien d’acord en arribar a algun tipus d’acord perquè la seva manifestació aparegui en el programa d’actes. Seria la primera vegada que els dos grups mostren una certa imatge d’unitat. Ja veurem que passa.

De moment, aquesta setmana hem conegut el logotip de la festa (aquest ull amb els colors de la bandera gai i la silueta de diversos edificis i monuments de la ciutat de Barcelona que us adjunto a l’apunt). També us puc avançar alguna cosa de l’himne de la festa que és obra de la ploma de la xancletta, Josep Maria Portavella. Es titula Aggay Road i està interpretat per The Chanclettes que ja estan acabant el videoclip. La cançó, segons el Portavella, és molt marxosa i vuitantera. Beu de referents com The Communards, Depeche Mode i Alphaville i està cantada en sis llengües diferents (català, castellà, anglès, francès, basc i aranès!).

The Chanclettes han preparat un vídeo que mostrarà diverses lectures sorprenents de la ciutat. Per fer-ho han comptat amb la col.laboració de personatges com Andreu Buenafuente, Julia Otero, Magda Oranich, Mari Pau Huguet, Núria Feliu o Pilar Rahola, entre d’altres. Tothom qui ha col·laborat, independentment de la seva orientació sexual, ho ha fet amb l’esperança d’incidir positivament en els sectors de la ciutadania que encara veuen amb recel altres maneres d’estimar. El vídeo i la cançó els podreu veure i escoltar ben aviat aquí mateix. La presentació oficial serà el 16 d’abril al Pink Corner del Saló Internacional del Turisme de Catalunya, a la Fira de Barcelona

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús