La festa del Rocky

divendres, 5/03/2010 | Cinema

Anar a veure una sessió interactiva de The Rocky Horror Picture Show és una de les coses més divertides que pot fer qualsevol amant dels musicals. A Barcelona des de fa tres anys es fan projeccions mensuals d’aquesta pel·lícula de culte.

Els responsables d’aquestes sessions són els membres del club de fans no oficial de la producció. Van començar al cines Casablanca-Gràcia i des de fa un temps estan instal·lats als Casablanca-Kaplan del Passeig de Gràcia. Son un grup divertit sense cap mania en transvestir-se i participar en tot el ritual que implica la pel·lícula: bateig de verges, crits, balls i llançament i utilització d’objectes diversos com globus, arròs, diaris, pistoles d’aigua, confeti o paper de vàter.

Aquest dissabte celebren l’aniversari de les projeccions amb una doble sessió que té molt bona pinta. Per començar es projectarà Hairspray, la versió musical del 2007 amb John Travolta transvestit. Aquesta pel·lícula ja fa temps que a Londres la passen en alguns cines en versió Sing-a-Long. Això de Sing-a-Long és tot un món a la Gran Bretanya i fins i tot hi ha empreses com aquesta especialitzades en organitzar passis d’aquestes pel·lícules amb pre-shows i concursos de disfresses. La que més èxit té és The Sound of the Music. Allà on es passa es habitual veure a legions de monges assistintt a les projeccions disposades a cantar amb Julie Andrews. A la sessió d’aquest dissabte a Barcelona no hi haurà monges però segur que es presenten uns quants transsexuals amb look dels 60. Comenceu a escalfar la gola per cridat a tot volum allò de Good Morning, Baltimore. Serà l’aperitiu perfecte abans d’una nova projecció del Rocky.

2 comentaris

 • I can hear music

  07/03/2010 12:14

  Com a fan dels musicals i freak consumada, m’encanten les projeccions de RHPS amb participació del públic, però haig de dir que el que no m’agrada de les que es fan a BCN és que moltes de les bromes és fan a partir del diàleg traduït que apareix als subtítols, no al diàleg original en anglès. A més, quan hi vaig anar em va molestar bastant que es fes alguna broma en clau espanyola del tipus “va a ser que no”, o algo així. Vaja, tipus el doblatge criminal (per si no se’m nota, odio el doblatge) de les películes d’Austin Powers amb el Dr. Evil imitant Krispín Klander i coses així…
  Sobre el sing-a-long… ah, participar-ne en un seria un somni fet realitat. Quan vam ser a San Francisco feien un passi sing-a-long de La Sirenita al cine de Castro, però per desgràcia no hi vam poder anar pq marxàvem de la ciutat, és una espina que tinc clavada, snif. Ah, i a EUA van prohibir els passis sing-a-long del capítol musical de ‘Buffy cazavampiros’ per tema de drets d’autor, capítol del qual em se la lletra de totes les cançons. Qui em vulgui fer feliç, que n’organitzi un per aquí!

 • Josep Maria Sarri

  07/03/2010 12:47

  Ostres! La Sirenita en Sing-a-Long ha de ser la bomba! jejeje! Que muntin sessions aquí! Jo un cop vaig anar a veure ‘The Sound of the Music’ i m’ho vaig passar molt bé. Aixo si, entre els concursos, la mitja part i el que dura la peli vem passar cinc hores al cine! I sobre això del doblatge i Kripin Klander m’has fet recordar com van doblar aquí ‘Will and Grace’, on van afegir acudits locals de collita pròpia. Quin despropòsit!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús