Avancem amb el català. 30 anys treballant per la llengua #AvancemCat

dilluns, 10/12/2012 | Espais i Botigues, Exposicions i Festivals, Història

Aquesta tarda SomEscola.cat ha convocat una manifestació contra l’avantprojecte de la nova llei d’educació del ministre Wert, que pretén fer passar el català a una llengua residual. La manifestació, que està convocada a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona, defensa el model d’escola catalana en llengua i continguts.

©JordiCirach.cat

Paral·lelament a aquesta manifestació, el passat 29 de novembre, es va inaugurar una exposició al Palau Robert anomenada “Avancem amb el català. 30 anys treballant per la llengua”. Una mostra commemorativa dels 30 anys de campanyes de promoció de l’ús del català, que narra el procés de normalització lingüística com a una exemple de superació de la societat catalana envers el català.

És una exposició amb un fort component audiovisual i/o interactiu. En la sala principal trobem una gran escala que fa de línia cronològica situant-nos a la primera campanya “El català, cosa de tots”, coneguda com la campanya de la Norma (1982).

Instagram @jordicirach

Si avancem per aquesta escala del temps, trobarem la recent campanya de Queta (2005-2007) “Dóna corda al català”, fins a l’actual campanya “Encomana el català”.

En una altra sala més petita trobem un audiovisual que fa un repàs sobre aquests 30 anys de campanyes.

©JordiCirach.cat

A més podem veure objectes físics, material audiovisual i multimèdia. Gràcies als codis QR el visitant pot descarregar-se al seu mòbil els espots històrics i altres elements digitals.

La mostra està situada en les cotxeres del Palau Robert i es podrà anar a visitar fins el 8 de gener del 2013.

Una exposició que ens recorda com a país la importància de la nostra llengua que conforma la nostra identitat.

1 comentari

  • ianF

    10/12/2012 22:48

    Visca`l catala!
    //*// Ara toca referendum amics..i qu’els politics no es facin enrere!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús