XVIII #SalódelManga de Barcelona

dilluns, 5/11/2012 | Exposicions i Festivals, Il·lustració i Còmics

Com si fos una tradició, des dels 16 anys, mai m’he perdut cap Saló del Manga. I dissabte, no va ser una excepció a la meva cita anual i ja tradicional amb la cultura japonesa.

Instagram: @jordicirach http://statigr.am/jordicirach

Enguany el Saló del Manga de Barcelona ja no ha revolucionat la Farga de l’Hospitalet, amb tot d’adolescents (i no tant adolescents) vestits iguals que els protagonistes dels còmics japonesos. Aquesta divuitena edició ha canviat d’ubicació, el Saló s’ha traslladat al centre de Barcelona, específicament a la Plaça Espanya, a la Fira de Barcelona.

Dissabte a les quatre de la tarda ja tenia l’entrada, que té un cost de 4€ amb el Carnet Jove. Les habituals paradetes de còmics estaven envoltades de col·leccionistes, fans i curiosos que es deleixen pels còmics, dvds, videojocs, ossets de peluix, pòsters, cds, figuretes, etc. A més de tot això, també hi havien estands d’agències de viatges, d’objectes tradicionals japonesos, quimonos, etc.

El saló (segons la meva impressió) estava dividit en diferents seccions: estands de venda, secció de videojocs, escenari per activitats i paradetes de cuina japonesa. Sobretot vaig veure molta gent en l’àrea gastronòmica, on Ferran Adrià va fer una classe magistral de cuina japonesa. En les paradetes de menjar podíem trobar el típic pastisset famós del Doraemon (el Dorayaki), un pastisset dolç de gelat fet de pasta d’arròs de maduixa o te verd, també un altra pastís d’arròs més gran farcit de carn, a més dels fideus instantanis japonesos (Ramen) o les típiques boletes de pop.

Instagram: @jordicirach http://statigr.am/jordicirach

També hi havien exposicions dedicades als vestits de cosplay, a les katanes típiques dels samurais, a la sèrie Porco Rosso, tallers de dibuix manga, d’amigurumi, de saber-se posar un quimono, etc.

Qui mai hagi visitat un Saló del Manga, no sap el que és endinsar-se en la cultura japonesa. Aquesta mil·lenària i fascinant cultura, que mai ens deixarà de sorprendre, cada dia és consumida a través dels famosos còmics japonesos. Generacions rere generacions han crescut paral·lelament amb diferents personatges manga.

Saló del Manga, fins l’any que ve!

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús