Exposició de David Casals al Temple Romà de #Vic #laimatge

dilluns, 3/09/2012 | Art, Espais i Botigues, Exposicions i Festivals

Més fotos al meu perfil a Instagram @jordicirach

Avui us parlaré d’una exposició que no es situa a Barcelona, sinó a 30/45 minuts aproxidament d’aquesta, a Vic.

Els impressionants pilars que subjecten el temple romà de Vic, acullen una exposició singular, on el nom de la mostra “Boira”, ja ens determina la temàtica i ens localitza geogràficament en la capital d’Osona, on la espessa boira és present durant els durs dies de tardor i d’hivern.

En aquesta exposició, que compta aproximadament entre 10 i 15 obres (no m’he posat a comptar-les), tenen una mateixa narració on es pot veure aquesta boira que ens anuncia l’exposició. Són pintures on regna l’hiperrealisme i costa discernir si es tracten de pintures o fotografies.

Una de les obres més singulars és “Gran Boira”, que se’ns la presenten en tres fustes de diferents mides, on la central es pot veure un arbre que fa frontera entre dos camins que es separen. L’horitzó, invisible durant els dies de boira, ens dificulta la profunditat del quadre, però alhora aquesta boira que només ens deixa veure que tenim quatre passes més enllà, embolcalla a l’espectador en la soledat i el misteri en aquests paisatges naturals.

Si ens fixem en el nom dels quadres, podem veure com la majoria són inspirats al voltant de la comarca d’Osona (el Gurri, Centelles, etc). Són pintures evocadores, plenes de melancolia, que transmeten la fredor dels dies d’hivern, on la reflexió i la introspecció que ens pot oferir aquests dies de boira, ens poden donar una oportunitat per pensar en nosaltres mateixos i els nostres maldecaps o en els altres. Transmeten la fredor dels dies d’hivern, les poques hores de sol que

És una llàstima però que ja no puguin anar a veure aquesta exposició, ja que va finalitzar el passat 19 d’agost. Tot i així, no volia perdre l’ocasió de que parlar-vos les obres fantàstiques de David Casals, on gràcies a les seves obres d’art, he pogut rememorar alguns paisatges de la meva infància.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús