El paper: amb un mòbil no podem fer papiroflèxia.

dissabte, 3/03/2012 | Art, Llibres i Revistes, Tecnologia i Internet

Sóc un enamorat de les paraules, i bé en algun lloc s’hauran de plasmar, en aquest context tecnològic on regnen les tablets i els mòbils que serveixen de tot menys per trucar, de vegades ens oblidem del paper, d’on va sorgir tot. Potser per alguns això del paper té un toc vintage, és possible no us negaré. Però a mi m’encanta el paper i tots els seus serveis multiplataforma: com escriure, guixar-lo, fer papiroflèxia etc, amb un mòbil no podem fer papiroflèxia.

És per això que m’arriscaria a dir que l’únic invent multiplataforma de debò, és el paper. Ja que del paper neixen, per exemple, les llibretes llises, a quadres, a ratlles, de música, amb diferents papers com: el de ceba, el reciclat, el normal blanc d’oficina, el de fumar; i en ell podem: escriure, dibuixar, guixar, estripar-lo, fer papiroflèxia, cremar-lo, utilitzar-lo per netejar (no em feu dir el què, però no penseu malament).

I m’encanten les llibretes, tinc moltes de diferents materials, colors, dibuixos, grandàries, etc. I unes de les que més m’agraden són les típiques Moleskine, aquestes llibretes petites que tenen una goma elàstica que ajunta totes les pàgines en mode vertical.

Moleskine ha sabut reinventar-se i exportar el seu material a diferents plataformes com una aplicació per iPhone, llibretes creades per diferents feines com cuinar, escoltar música, llegir etc, i ara acaba de treure una sèrie temàtica amb la col·laboració de Lego.

I és que el secret és saber-se reinventar, mirar per la finestra al món on vius, i saber donar resposta al que la gent et demana, tan senzill però alhora tan complicat com tot això.

I també sóc un enamorat de la tecnologia, m’encanta fer fotos amb l’iPhone i pujar-les a Instagram, però també de vegades cal reivindicar el mode tradicional, sobretot aquesta paraula cada vegada més inexistent “artesà”.

Bon cap de setmana.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús