Exposició al Palau Robert sobre Ferran Adrià i El Bulli

dimarts , 21/02/2012 | Art, Disseny i Decoració, Espais i Botigues, Exposicions i Festivals, Reportatges

Ferran Adrià. 1.660.000 resultats a google, seria una bestiesa per part meva explicar qui és. Podríem dir, això sí, que és l’home pioner, també en el camp d’una exposició sobre un restaurant, com la que fa pocs dies es pot anar a veure al Palau Robert, allà amunt passeig de Gràcia amb la Diagonal, on és la primera vegada al món que es fa una exposició dedicada a un restaurant.

Avui m’he anat a veure-la, i és una exposició molt viva, molt visual, amb molta documentació sobre la feina que s’ha elaborat durant aquests anys al restaurant més famós del món: elBulli.

He anat a fer algunes fotos, que us sembla si les veuen mentre les comento una mica per sobre?

A l’entrada del Palau Robert podem veure aquest collage fet amb portades de revistes, suplements, diaris alguns de més importància, altres de menys sobre el nostre protagonista.

Pugem l’escalinata fins el 2n pis del Palau Robert on ja alguns cartells ens anuncien que estem apunt d’entrar a “Risc, llibertat i creativitat” els grans mots que ha volgut definir F. Adrià la seva exposició.

Aquí ens trobem amb el protagonista, els bulldogs francesos que tenien els antics amos propietaris i que els anomenava carinyosament Bullis.

Com ja us avançava l’exposició és molt visual, està plena de documentació, fotos, carnets de viatges, llibres, retalls, llibretes, quaderns, etc…

No tots tenim la sort d’haver anat a tastar algunes de les delicadeses o obres d’art al Bulli, és per això que amb aquesta projecció podem saber com és un àpat degustació en aquell restaurant.

Una de les curiositats és que abans de preparar un plat, se’l imaginaven. I gràcies a la plastilina podien intuir una mica com seria aquest plat d’aspecte.

I acabem amb la coronació del protagonista, el Bulli, aquell gos que em vist prèviament. No es perdin aquesta exposició al Palau Robert, fins el 3 de febrer del 2013.

1 comentari

  • Montse llaquet

    07/06/2012 9:21

    M’agradaria saber qui ha fet el cartell de l’exposició del Ferran Adrià?
    (La Foto d’ell feta amb llapis i amb línies rectes.)

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús