“El día de mañana”. Una mirada diferent a les portades dels diaris.

dilluns, 21/11/2011 | Història, Reportatges

Recorden el títol d’aquesta pel·lícula? Uns científics observen com l’escalfament global del planeta, podria desencadenar un inesperat i catastròfic canvi climàtic a la Terra. Actualment aquest escalfament es podria deduir que són en els mercats, i que aquest inesperat i catastròfic canvi podria ser la prima de risc -que fa quatre dies que sabem el que és-.

Repassant la premsa d’avui, m’ha vingut al cap aquesta pel·lícula, sobretot en el moment en que arriba un tsunami a la ciutat de Nova York i la ciutat és engolida per aquesta catifa blava. D’una altra manera ahir a Espanya li va passar el mateix, ja que el país de la paella i de “las corridas” ja no és de “la roja” sinó de la blava.

És per això que després d’una nit electoralment densa, avui m’he llevat neguitós per saber quines portades i titulars tindrien els principals diaris.

Portada del diari "Què!"

Si repassem els diaris gratuïts, el “Què!” trobem una gran foto de Mariano Rajoy que està mesurant alguna cosa amb les mans -no em feu dir el Què!- i amb unes grans lletres de color negre i -òbviament- blaves de PP “Paliza Popular”.

Portada del diari "20 minutos"

El “20 minutos” trobem al protagonista de la jornada besant-se amb la seva dona, un petó de cortesia, no us penseu que amb gaire passió ja que Mariano tanca els ulls i la seva dona els té oberts, i amb un titular “PP arrasa, PSOE se hunde”.

Portada del diari "AdnPlus"

L’”AdnPlus” titula amb “Avalancha” la portada d’avui i amb un Mariano emocionat, que no sabem si llança petons o es tapa la boca amb les mans -potser una manera de dir “la que me espera ahora”-.

Portada del diari "Ara".

Si comencem amb els diaris de pagament comencem per aquest, és clar, l’”Ara” que mostra un Mariano que torna a mesurar alguna cosa amb les mans on enmig trobem “Espanya absoluta” i a baix una fotografia on els dirigents de CiU saluden tots, menys Jordi Pujol que sembla que li hagi caigut alguna cosa -potser l’estelada- i a l’altra punta Xavier Trias que mira lleugerament cap a la dreta -ja m’enteneu-, i encapçala la fotografia “Catalunya amb veu pròpia”.

Portada del diari "Avui".

L’altra diari que repassem és “L’Avui / El Punt” que trobem amb unes lletres grans, en negre i majúscula “CATALONIA is not Spain”, a baix un mapa d’Espanya on dins trobem la festa grossa d’ahir al carrer gènova i destacant Catalunya i el País Basc com a únics llocs on no van ser convidats -llàstima, ja que m’hagués agradat veure a un Duran i Lleida ballant Carlinhos Brown-.

Portada de "La Vanguardia".

Pel que fa l’edició catalana de “La Vanguardia” aposta per la fotografia de Mariano Rajoy i la seva dona fent-se un petó -com la fotografia del diari “20 minutos”-, i amb unes lletres grans que diuen “Rajoy, per KO” un titular bastant a l’estil de “La Vanguardia”.

Portada del diari "El País"

I per nombrar algun diari espanyol parlarem de “El País” que mostra la mateixa fotografia que “20 minutos” i “La Vanguardia” amb el petó, i un titular bastant petit que demès “La crisi da todo el poder a Rajoy”, un titular com si es volgués amagar.

Bé, aquesta ha sigut la meva personal anàlisi d’algunes portades d’alguns diaris, esperem però que citant la pel·lícula del principi de l’article, almenys l’argument no sigui una paradoxa del que pugui passar pròximament en aquest país de tonalitats de blau.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús