Una instal·lació audiovisual monumental il·luminarà el Sónar

dimecres, 29/04/2015 | Festivals, Notícies

SonarPLANTA 2015Vau refugiar-vos durant el Sónar 2014 a la instal·lació de Carsten Nicolai (àlies Alva Noto) a SonarPLANTA, una de les novetats de l’edició de l’any passat del Festival de Música Avançada i New Media Art? Si ho vau fer segur que celebrareu que en l’edició del 2015 la gran festa de la música electrònica a Barcelona continuï apostant per aquest tipus de propostes.

Per a l’edició d’aquest any, que se celebrarà del 18 al 20 de juny, el Sónar de Dia inclourà la instal·lació cinètica lumínica monumental –ocuparà una superfície de 500 m² i 12 m d’altura– ‘RGB|CMY Kinetic’, nom que evoca colors i moviment, de l’estudi creatiu berlinès ART+COM, pioner en l’ús de la tecnologia com a mitjà d’expressió artística. L’obra vol ser, segons l’estudi, “una reflexió sobre la natura a través de la enginyeria, que fa un ús de la tecnologia per al benefici de l’expressió artística, no com una fi en si mateixa”.

Es tracta d’una instal·lació audiovisual amb banda sonora d’Ólafur Arnalds. El compositor islandès, que va actuar al Sónar 2014 i que forma part dels anomenats neoclàssics –músics amb un peu a la música contemporània i un altre a l’electrònica paisatgística–, ha composat dos temes: un, a partir de les dades generades pel moviment dels elements de la Instal·lació lumínica; per a l’altre, ha volgut representar de manera abstracta el concepte de ‘moviment’.

SonarPLANTA és un dels plats forts del Sónar +D, la part de la programació del festival que explora la relació entre la creativitat i la tecnologia. És una iniciativa conjunta del Sónar amb la Fundació Sorigué, amb seu a Balaguer, a Lleida, però vinculada a la promoció de l’art a Barcelona (és membre del Patronat del MNAC, exposa art contemporani a la UB de la plaça Universitat i ha participat al LOOP). De fet, el nom de  SonarPLANTA surt del projecte PLANTA de la Fundació Sorigué, que construirà en un complex industrial en actiu un espai dedicat a la producció artística multidisciplinària.

Després d’estrenar-se al 2014, SonarPLANTA es desenvoluparà durant les tres pròximes edicions del Sónar. El festival convida una sèrie d’artistes a participar a SonarPLANTA, i els artistes candidats han de presentar una obra inspirada en el projecte PLANTA de la Fundació Sorigué.

Etiquetes: ,

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús