El mallot de ‘Chandelier’

divendres, 16/01/2015 | Cançons, Pots sentir-me, Videos


La primera vegada que vaig veure el videoclip de ‘Chandelier’, el vaig haver de veure tres o quatre cops seguits. L’inflamat himne de Sia sobre les misèries de la seva addicció a l’alcohol i a la festa és una de les cançons més emocionants del 2014, però amb la intensa coreografia que interpreta l’estrella infantil de la dansa Maddie Ziegler, en el paper de la rossa torturada cantautora australiana, el seu efecte és devastador.

Encara en l’èxtasi provocat per gronxar-me en el ‘chandelier’, vaig llegir el comentari que algú havia deixat al vídeo a YouTube lamentant que Ziegler, a banda de la perruca de Sia, només vestís un mallot de color carn. I em va fer angúnia que davant d’un treball audiovisual tan potent, davant de l’expressiva interpretació d’una peça de dansa impressionant, a algú li sortís posar-se en la pell dels pedòfils.

Ara el mateix fantasma ha tornat a embrutar el nou clip de Sia qui, al d’’Elastic heart’, enfronta la prepúber Ziegler –amb el maleït mallot i la famosa perruca– amb l’actor Shia LaBeouf, de 28 anys, tancats en una gàbia, deshumanitzats, emulant la lluita entre dues bestioles, simbolitzant la tensió entre dues facetes del caràcter de la cantautora, segons ha explicat ella. Però el problema no el té el videoclip: el tenen els qui en la interacció entre una nena i un adult hi veuen tensió sexual.


Etiquetes: ,

3 comentaris

 • Sarah Cv

  16/01/2015 9:59

  Totalment d’acord amb els comentaris de la Marta. Trobo que és una llástima que es sexualitzi els dos videoclips d’aquesta manera quan són meravollosos des del punt de vista artístic.

  Em fa pensar en les paraules que va dir la mare de Kristina Pimenova, la, considerada, nena model més guapa del món, que també la titllaven d’incitar a la pedofília. Ella va dir que qui veiés indicis de sexualitat és per què potser el problema el tenen ells i la seva ment.

  Doncs a això em remeto.

 • Cris

  17/01/2015 12:45

  Tota la raó, trobo que el treball tant de Sia, com de la ballarina com de Shia són impressionants, i que això quedi tacat pel concepte de pedofilia em sembla monstruós. He vist ambdós videos molts cops i mai a la vida se m’hagués ocurregut pensar en això. Penso també que això és una sortida fàcil per desacreditar, d’alguna forma, la feina que han fet i això em toca molt els nassos.

 • cristina Fernández

  28/01/2015 8:46

  Tienes razón , yo he visto ambos vídeos y me encantan. Al principio me chocó ver a la pequeña bailarina en un desarrollo coreográfico tan potente, pero nunca he visto intención sexual en estos vídeos. Es verdad que la suciedad está en los ojos del que mira con suciedad.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús