10 anys penjant el DJ

divendres, 12/12/2014 | Escena BCN, Pots sentir-me

scannerFM. Hang the DJ!!Recordo sentir des del llit, amb el Walkman i sense poder dormir, el remix de Pet Shop Boys del Girls and boys de Blur, badant la boca davant la imatge de Brett Anderson al videoclip d’Animal nitrate, el cotxe de Thom Yorke en flames al de Karma police, la coreografia de Jarvis Cocker al de Common people. I recordo un dia en què la música que podia agradar-me va desaparèixer dels mitjans de comunicació.

El lema de scannerFM era: “La música que no sona a la ràdio”; aquest, i alguns de prestats dels himnes que trobaven a faltar a les ones hertzianes –“Hang the DJ”, “Bring the noise”, “Boys don’t cry”–, impresos en negre amb una tipo de pal sec sobre fons groc, magenta o cian. scannerFM era també una ràdio online quan la música a internet era poc més que l’intercanvi d’arxius P2P i MySpace, abans de Spotify, de Bandcamp i de SoundCloud, abans d’iCat.cat. I scannerFM va ser la primera ràdio a la xarxa amb un Premi Ondas, per retransmetre –amb una sabata i una espardenya, o amb tres walkie-talkies i dos portàtils– el primer Primavera Sound al Fòrum, quan un recinte que era la meitat del que és ara de nit feia respecte de tan buit que es veia.

D’això, ara en fa 10 anys, i a scannerfm.com encara hi són. Ho celebren a La [2] de l’Apolo, amb música que continua sense sonar a la ràdio (Beach Beach, Renaldo & Clara, Germà Aire, Santa Rita i Fighter Pillow), aquest cop en viu. I ens hi conviden a tots: l’entrada és gratis.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús