Cervesa-beer i cloaquirinha

dimarts , 23/09/2014 | Pots sentir-me

Mercè 2014. Festival BAM ©Xavi TorrentBarcelona, centre ciutat, festes de la Mercè: un barceloní d’origen pakistanès treu un paquet de sis birres d’una claveguera i se l’emporta cap a la zona del MACBA. Al concert de Desert, al festival BAM, la plaça de Joan Coromines és zona lliure de ‘cervesa-beer’: uns segurates delimiten un perímetre que els venedors clandestins de mam no poden traspassar, i ningú no et tapa la visió de l’escenari sacsejant-te un pack de cerveses davant la cara. “Como te vuelva a pillar, te vas directo al calabozo”, diu un agent privat amb vocació de poli a un que s’hi havia esmunyit.

Però a la plaça dels Àngels els packs de birra campen amb impunitat i el públic de Blouse en compra alegrement: els anuncis que prevenen de la manca de salubritat d’aquestes llaunes amb uns bacteris que semblen sortits de l’Studio Ghibli no són prou dissuasius. A la terrasseta davant la parada del Morro Fi, un paki circula brandant una safata amb begudes d’aspecte tropical, fent gala de tan bon ull per als negocis com els que venen estelades l’11 de setembre. Són mojitos? Caipirinhes? Si vénen de l’inframón com les llaunes, per nassos que han de ser cloaquirinhes, penso mentre una noia que les tria en detriment del còctel de ginebra amb vermut i oliveta del Morro Fi hi suca la menta que adorna el got i la xucla amb fruïció.

Foto: Xavi Torrent

Etiquetes: , ,

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús