La bandera d’Hiroshima

divendres, 12/09/2014 | Pots sentir-me

Cenotafi d'Hiroshima ©Taisyo via Wikimedia CommonsAl monument que recorda la primera bomba atòmica que es va llançar sobre una ciutat hi oneja una bandera japonesa a mig pal. Veure el disc solar vermell sobre blanc a Hiroshima em va fer caure en què, després de més d’una setmana al Japó, era la primera bandera nipona que ens trobàvem. No n’havíem vist ni a Tòquio ni a Kioto, ni tan sols als respectius palaus imperials; potser se’ns havien escapat. No en tornaríem a veure cap més en una altra setmana sencera, quan les dos o tres que ens vam trobar en el trajecte per carretera entre Takayama i Matsumoto em tornarien a cridar l’atenció per les poquíssimes banderes nacionals que hauríem vist durant 21 dies al Japó.

Tot un contrast amb les omnipresents barres i estrelles que et saluden pràcticament des de cada porta als Estats Units, amb les creus de Sant Jordi que em van sorprendre a les finestres de Londres durant l’Eurocopa de 2004 –eren tantes!– o amb les senyeres i estelades que pengen des de fa dos anys als nostres balcons i les rojigualdas que han anat despertant de rebot. Queden dos mesos per al referèndum per votar sí o no a la independència i toca fer gestos. Després, potser podríem recuperar el costum de penjar la bandera només en les dates assenyalades, en comptes de deixar-les descolorir-se.

Cenotafi d’Hiroshima © Taisyo via Wikimedia Commons

Etiquetes:

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús