Superchunk canten als arbres de Barcelona

dimarts , 14/05/2013 | Discos


No puc tenir més bon record de l’últim concert de Superchunk a Barcelona, en el marc del Primavera Club 2011, i en què van defensar el seu brillant retorn a l’activitat discogràfica amb  ‘Majesty shredding’ (2010).

Per això em sembla tan bona notícia que la banda dels fundadors del segell independent Merge hagin anunciat nou àlbum per aquest estiu: es dirà ‘I hate music’, està previst per al 20 d’agost, i té una cançó que es diu ‘Trees of Barcelona’.

Segons la nota de premsa emesa per Merge, ‘I hate music’ és el com la cara fosca de ‘Majesty shredding’ –el seu ‘dark twin’, diuen–, tan agressiu i enèrgic com el seu predecessor. “Reflecteix la joia d’una vida viscuda immersos en la música, però també té un transfons fosc”.

Adverteixen que el títol no és una broma, però que és “més una pregunta que una afirmació”: “Quan tens 20 anys, que els teus companys de feina siguin uns penques i les ensopegades romàntiques són les teves grans preocupacions. Però dues dècades després, les preguntes més importants de la vida piquen cada cop més fort a la porta, exigint respostes”.

Però en definitiva és sobretot un disc sobre l’amor: l’amor a la vida, a la gent, i a la música, que desafia el mateix títol del disc. “I hate music – what is it worth? / Can’t bring anyone back to this earth”, arrenca ‘Me & You & Jackie Mittoo’. És a dir, que també hi ha lloc per a la pèrdua i per al record dels que ja no hi són.

De moment Superchunk n’ha difòs només un tràiler.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús