Sónar 2013: ara que tinc 20 anys

dimecres, 28/11/2012 | Festivals, Notícies

Sonar 2013.jpg Estava cantat que en l’edició del 20 aniversari el Sónar havia de fer-la grossa, i de moment comença bé: el Festival de Música Avançada i Art Multimèdia, que a Barcelona se celebrarà del 13 al 15 de juny, acaba de confirmar Kraftwerk i Pet Shop Boys.

Els alemanys –als qui enguany es va fer una restrospectiva al MoMA– repassaran els seus clàssics amb un nou format: un espectacle en 3D que, informa el Sónar, haurem de veure amb ulleres especials. Per celebrar les dues dècades de Sónar no se m’ocorre una imatge millor que un SonarClub –l’escenari principal del Sónar de Nit– ple a vessar de gent amb aparatoses ulleres de 3D.

Pel que fa als Pet Shop Boys, el duo britànic ha publicat nou àlbum, el reposat ‘Elysium’, lluny de la vitalitat que els productors Xenomania van atorgar a ‘Yes’ (2009). Però el seu concert al Primavera Sound 2010 va ser un dels millors d’aquell any, amb una escenografia imaginativa, dinàmica i eficaç i un repertori imbatible de grans èxits. Així que segur que el seu nou espectacle farà el possible per estar a l’alçada.

Completen la primera tanda de confirmacions els populars Two Door Cinema Club, la col·laboración especial entre Todd Terje i Lindstrøm –a qui tindrem al Razzmatazz dissabte i a qui entrevistem al Time Out aquesta setmana–, el terrorisme electrònic de Vatican Shadow –que va debutar a l’octubre a Barcelona a la petita miscelänea: se’l podrà veure en un espai més gran–, el col·lectiu de DJ Hot Natured, i l’R&B abstracte de Fantastic Mr Fox.

I els primers artistes de casa confirmats són el grup instrumental Bradien i el poeta Eduard Escoffet, que presentaran la proposta conjunta que fa temps que ronda en directe –va formar part d’Indisciplines, van actuar al Faraday 2011–, i que s’ha materialitzat en l’àlbum ‘Pols’ (2012).

En l’any del 20 aniversari, el Sónar, el nostre festival més internacional, celebrarà edicions a Reykjavík –on arrencarà l’any el febrer–, Ciutat del Cap, Tòquio, São Paulo i Barcelona. En total, gairebé 300 actuacions repartides entre 5 festivals.

I abans que acabi l’any, el 22 i 23 de desembre celebrarà un SonarKids a CosmoCaixa amb escultures sonores interactives.

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús